Avrupa yoksa CAS'a gideriz

Güncelleme Tarihi:

Avrupa yoksa CASa gideriz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2012 01:35

“TFF’nin şike iddiaları konusunda ihmal ya da kusurundan biz sorumlu tutulamayız. Gerekirse Spor Takim Mahkemesi’ne başvurabiliriz.”

Haberin Devamı

GALATASARAY yöneticilerinden Sedat Doğan, futbolda şike iddiaları konusunda gerekenin yapılmaması halinde UEFA’NIN tüm Türk takımlarına men cezası vermesinden korktuğunu söyledi.

Sarı kırmızılı takımın yöneticisi Doğan, Associated Press (AP) ajansına yaptığı açıklamada, Galatasaray’ın, yetkililerin harekete geçmemesi nedeniyle cezalandırılmaması ve Şampiyonlar Ligi’nden geleceği umulan 40 milyon Euro’yu kaybetmemesi gerektiğini ifade etti.

Mayıs ayı, karar için çok geç

“Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ihmal ya da kusurundan biz sorumlu tutulamayız” diyen Doğan, şikeyle mücadelede sıfır tolerans prensibini benimseyen UEFA’nın tüm Türk takımlarını Avrupa kupalarına katılmaktan men etmesinden ‘korktuğunu’ belirtti.

“Galatasaray, her an her şeye hazırdır” ifadesini kullanan Sedat Doğan, kulübün gerekirse Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) de başvurabileceğini kaydetti.
TFF’nin şike davasıyla ilgili belgelere ulaşabildiğini vurgulayan Doğan, mayıs ayının karar vermek için çok geç olduğunu ve kendilerini korumak açısından zamana ihtiyaç duyduklarını belirterek, elinde belgeler ve yetki bulunan TFF’nin karar vermesi gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Avrupa’ya gitmezsek bırakırız

G.Saray Başkan Yardımcısı Refik Arkan ise Avrupa Kupalarına gidememeleri durumunda görevlerine devam etmelerinin bir anlamı olmayacağını söyledi. Radyospor’a konuşan Arkan, “Türkiye’de gelişmeler çok hızlı oluyor. Altyapı iyi olmadığı için de sıkıntılar yaşanıyor. Başkanımızın Temmuz ayında vermiş olduğu beyanat aynen geçerlidir. O zaman herkes ‘Ünal Aysal adres gösteriyor’ dedi. Ama şimdi Ünal Aysal’ın ne kadar doğru olduğunu herkes görüyor. Eğer TFF’nin alabileceği bir karar nedeniyle 5 yıl Avrupa’ya gidilmeyecekse yönetim olarak durumumuzu tekrar değerlendireceğiz. Sayın başkanımızın dediği doğrultuda, görevi bırakmak gibi bir karar alınabilir. Bu her zaman geçerlidir” dedi.

Arkan, “Menfaatimiz gereği Futbol Federasyonu’na dava açabiliriz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!