Avrupa yıldızlarına gel!

Star ‘modası geçmiş’ bir projeyi pazartesi akşamı yayına koydu. Popstar, Türkstar rüzgarı dineli çok olmasına rağmen Star’cılar aynı konsepti gurbetçilere uyarlayıp Avrupa yollarına düştüler.

Avrupa Yıldızını Arıyor adıyla yayınlanan yarışmada Nazan Şoray, Yalçın Dümer ve Oğuz Abadan’dan oluşan jüri üyesi Londra, Amsterdam gezerek ‘yetenekli’ Türk gençlerini deniyor.

Ama adaylar, yıldız yarışmalarında bugüne kadar gördüğümüz en kötüleri.

Daha çok fantezi ve türkü söyleyen ‘Avrupa’nın yıldız adayları’ daha ilk bölümde hem kendilerinden hem de programdan hiçbir şey olmayacağını kanıtladılar.

Yerel televizyonları andıran çekim teknikleri, kötü ışık ve kötü dekorlar önünde yapılan seçmelerle Star’dan çok, Avrupa’da yayın yapan sıradan bir Türk televizyonuna yakışacak kalitede olan Avrupa Yıldızını Arıyor’un, ‘Star olunmaz star doğulur’ sloganına uygun bir gurbetçi bulması o kadar zor gözüküyor ki...

Kızma Birader iyi dizi!

Kadir Çöpdemir ve Fırat Doğruloğlu’nun başrollerini paylaştıkları Kızma Birader’in ikinci bölümü ekrana geldi.

İlk bölüm sonrasında da söylemiştim, Star sabırlı olursa bu dizi iyi iş yapacak. Daha önce Yeter Anne (Mother and Son) adlı yabancı sit-com’u başarıyla uyarlayan yapımcı firma Fremantle, yine aynı yöntemi deniyor.

Step Brothers’dan (Üvey Kardeşler) uyarlanan Kızma Birader’i biraz yerlileştirerek gelenekselle modern çatışması üzerine oturtuyorlar.

Tabii ki, inanılmaz komik işler çıkıyor.

Bu dizide her şey tam! Başroller, yan karakterler, reji, ana hikáye hepsi güzel. Bundan sonra iş sadece senaristlere kalıyor. Her hafta o çatışmayı iyi hikáyelerle ortaya çıkardıkları sürece Kızma Birader önümüzdeki haftaların çok izlenen dizilerinden olacaktır.

Ancak Star yönetimi diziye en büyük kötülüğü daha ikinci haftada yaptı. Kızma Birader’i salıdan pazartesiye alarak Emre Kınay’ın dizisiyle peşpeşe yayınladı.

Pazartesi gecesi hem kurtlar sofrası hem de Kadir Çöpdemir’in Ekmek Teknesi var Show TV’de.

Kızma Birader’in başladığı gün ve saate dönmesinde fayda var.

Beyaz’dan Cin Ali’nin maceraları

Dört yıldan bu yana programı içinde yarattığı tiplerle çok konuşulan Beyazıt Öztürk, Beyaz Show’a önümüzdeki haftadan itibaren yine çok konuşulacak bir karakter eklemeye hazırlanıyor.

Cin Ali’nin maceralarıyla büyüyen bizim kuşaktan olan Beyazıt, Cin Ali’nin ilköğretim müfredatından çıkartılmasına üzülmüş ve onu Beyaz Show’a transfer etmeye karar vermiş.

Beyaz Show’da izleyeceğimiz Cin Ali, müfredattan çıkartılmasına çok üzülüyor ve kendini alkole vuruyor, bir de sevgilisi tarafından terk edilince ortaya tam Beyaz’lık bir malzeme çıkıyor.

Halle Berry’den alacak çok ders var!

Bizim mesleğin en kötü yanı, ilişkilerinizin hep pamuk ipliğine bağlı olmasıdır. Hakkında 10 tane iyi yazı yazdığınız biri için günün birinde tek bir eleştiri yazsanız ‘kötü adam’ olursunuz.

Bu tür sayısız olay yaşadım. En iyi arkadaşlarımla aram bozuldu, kimileri bana küstü, kimileri kavga etti, kimileri şikayeti tercih edip baskı kurmaya çalıştı.

Alıştık bunlara. Çünkü ünlülerinin eleştiriyi asla kabul etmediği bir ülkede eleştirmenlik yapıyoruz.

Ve o yüzden ne İsa’ya ne Musa’ya yaranabiliyoruz.

Hollywood’un siyah güzeli Halle Berry’nin yaptığını duyunca aklıma geldi tüm bunlar.

Oscar’lardan bir gün önce dağıtılan ve yılın en kötülerine verilen Altın Ahududu ödülünde ‘En Kötü Kadın Oyuncu’ seçilen Halle Berry, geceye bizzat katılıp ödülünü almış.

Kedi Kadın filmindeki rolüyle bu ödülü hak eden Berry üstelik bir de konuşma yapmış gecede. Berry,

‘Çok teşekkür ederim. Hayatım boyunca, burada olacağımı hiçbir zaman düşünmemiştim. Annem bana eleştiriyi kabul etmeyi öğretti. Onun dediği gibi, ödülü gülümseyerek alıyorum ve eleştirinizi kabul ediyorum’ demiş.

Bu nasıl bir olgunluktur, bu nasıl bir kendine güvendir...

Dünya aleme ‘yılın en kötü oyuncusu’ olarak ilan ettiğiniz kadın, bir gün sonra Oscar’da kırmızı halı üzerinde yine en çok ilgi gören isimlerden... Üstelik bundan iki yıl önce ‘yılın en iyi kadın oyuncusu’ seçilmiş, Oscar’ı kazanan ilk siyah kadın olmuş, milyon dolarlık filmlerde rol almış, yetmemiş bu yılki Oscar’ın web sitesinde yapılan oylamada törenlerde en iyi konuşmayı yapan ikinci isim seçilmiş.

Yani o Ahududu’yu görmezden gelmesi için o kadar çok sebebi var ki...

Ama o tüm mütevaziliğiyle ödülü alıp, ‘Teşekkür ederim, eleştirinizi kabul ediyorum’ diyor.

Bizde oyunculuğu, programları, dizileri üzerine tek satır eleştiri yazdığınız isimler hemen karşı saldırıya geçerken Halle Berry’nin yaptığına bakın.

Kedi Kadın filmini izledim, çok sevdiğim bir çizgi karakter olmasına rağmen ben bile Sharon Stone ve Halle Berry’i o filmde sevmedim. Merak ediyorum buna kötü diyen eleştirmenlere kızmışlığı var mı acaba iki güzelin!..

Olmadığı açık, olsa Ahududu törenlerine de katılmazdı.

Ya bizimkiler?.. Bundan çıkaracak bir ders bulurlar mı acaba?..

Beyazperdeden Oscar’lık dövüş

Bazen bir yumruk indirmenin en iyi yolu geriye çekilmektir. Ama çok geriye çekilirseniz hiç dövüşemezsiniz.

Clint Eastwood (Oscar’ın galibi Milyonluk Bebek filminde boks antrenörü Frankie rolünde)
Yazarın Tüm Yazıları