Avrupa yakası 48 saat susuz

Güncelleme Tarihi:

Avrupa yakası 48 saat susuz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

İSKİ bu sabah saat 08:00'den itibaren Avrupa yakasının büyük bölümüne 48 saat süreyle su veremeyecek. Su kesintisi sırasında İstanbul'a Istranca Dereleri ve Terkos Gölü'nün sularını getirmek amacıyla yapılan dev boru hattının bağlantıları yapılacak.

Terkos Gölü'nden Kağıthane İçmesuyu Tasfiye Tesisi'ne uzanan boru hattı 42 kilometre uzunluğunda ve 2.2 metre çapında. Bu boruya su basacak Terkos'taki 700. Yıl Terfi Merkezi'nin inşaatı da tamamlandı.

İSKİ bu zorunlu kesintiden dolayı halktan özür diledi ve istanbulların endişe etmesi için barajların dolu olduğunu açıkladı.

48 saat su verilmeyecek semtler şunlar:

Kağıthane, Hasdal, Alibeyköy, Yeşilpınar, Hürriyet ve Gürsel Mahalleleri, Okmeydanı, Kuştepe, Mecidiyeköy, Şişli, Teşvikiye, Feriköy, Levent, Etiler, Çeliktepe, Gültepe, Şirintepe, Ayazağa, Harp Akademileri, İstinye, Sarıyer, Tarabya, Rumelikavağı, Silahtar, Küçükköy, Yıldıztabya, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Terazidere, Atışalanı, Esenler, Yıldırım Mahallesi, Cebeci, Sultançiftliği, Metris, Hasköy, Eyüp, Eyüpsultan, Kasımpaşa, Edirnekapı, Beşiktaş, Fatih, Topkapı, Fındıkzade ve Çapa.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!