Avrupa şampiyonuydu, dünya şampiyonluğuna hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupa şampiyonuydu, dünya şampiyonluğuna hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2017 22:49

Avrupa şampiyonuydu, dünya şampiyonluğuna hazırlanıyor

Haberin Devamı

Hüseyin TÜCCAR/BURSA-(DHA) BURSA’da  yaş pasta ustası Metin Taşçı geçtiğimiz yıl  Avurapa Şampiyonluğunu kazandığı “Salı Pazarı” temasıyla yaptığı yaş pastanın ardından bu yıl ise Dünya şampiyonu olmak için yarışacak.

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da yapılan Gastronomi Festivali’nde yaptığı “Salı Pazarı temalı” pastayla Avrupa Şampiyonu olan Metin Taşçı’nın şimdiki hedefi  Dünyanın en büyük pasta yarışması olan “Cake International ’da şampiyonluğu kazanmak.  İngiltere’de yapılacak olan pasta yarışması için yarışma kuralları gereği açıklamadığı iki özel yaş pasta hazırlayan Metin Taştı 2 - 4 Kasım tarihleri arasında uluslararası şampiyonada Türkiye’yi temsil edecek.

BURSA’NIN İSMİNİ DUYURACAĞIZ

Yoğun bir çalışma içinde yarışmaya hazırlandığını ifade eden Metin Taşçı, dünyanın bu en büyük ve en heyecan verici pasta festivalinde Türkiye’yi temsil edecek olmanın guru ve heyecanını yaşadığını söyledi. Kendisi ile birlikte Türkiye’den 16 şeften oluşan Türkiye Milli Takımı adına farklı kategorilerde yarışmaya katılacağını belirten Metin Taşçı “bireysel olarak yaptığımız ürünümüzle de İngiltere’de herkesi hayrete düşürmeyi planlıyoruz.  Süslediğimiz pastalarla dünya şeflerine meydan okuyacağız. Amacımız, Bursa’mızın ismini dünyaya duyurmak. Pasta ve şekerlemede iddialı olduğumuzu kanıtlamak “ dedi.

BURSA(DHA),FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!