Avrupa Şampiyonası’na Daniyar İsmayilov damgası

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Şampiyonası’na Daniyar İsmayilov damgası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 10:48

Forde Spor Salonu’ndaki Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nda podyuma çıkan Türk halterciler günü 3 altın madalya ile kapatırken şampiyonaya Daniyar İsmayilov damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası Norveç’in Forde kasabasında devam ediyor. Forde Spor Salonu’ndaki mücadelelerin üçüncü gününde erkekler 69 kiloda mücadele eden Daniyar İsmayilov adeta şov yaptı. Rakiplerinin hepsinin kaldırışlarının bitmesini bekledikten sonra podyuma çıkan haltercimiz hem silkmede hem koparma da hem de toplamda altın madalyaya ulaştı.

Koparma ile başlayan yarışta 155 kilo kaldırarak birinciliği elde eden Daniyar İsmayilov, silkmede tüm rakiplerinin yarışı bitirmesini bekledi ve 171 kilo ile başladığı kaldırışlarını 178 kilo ile tamamlayarak altın madalyanın sahibi oldu. İsmayilov bu kaldırışlarıyla toplamda 333 kiloya ulaşarak bir altın madalyanın daha sahibi oldu.

Aynı sıklette mücadele eden Ahmet Turan Okyay ise koparmada 136 kilo ile 10. silkmede 165 kilo ile 6.toplamda ise 301 kiloyla şampiyonayı 7. sırada bitirdi.

Haberin Devamı

KADINLARDA MADALYA GELMEDİ

Kadınlarda üçüncü gün podyuma çıkan 58 kiloda Nuray Levent ise günü madalyasız kapattı. Levent, koparmada 83 kg 12. silkmede 101 kg ile 12. toplamda ise 184 kg ile 13. oldu.

Şampiyonada bugün erkekler 77 kiloda Sadrettin Gedik podyuma çıkacak.

BAKMADAN GEÇME!