Avrupa Şampiyonası ne zaman başlıyor? İşte EURO 2016'nın başlayacağı tarih

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Şampiyonası ne zaman başlıyor İşte EURO 2016nın başlayacağı tarih
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 15:12

Avrupa Şampiyonası bu sene nefes kesen bir organizasyona sahne olacak. Turnuvanın iyi takımları dört gözle beklenirken, Milli Takımımızın performansı merakla bekleniyor. Peki Avrupa Şampiyonası EURO 2016 ne zaman başlayacak? İşte Avrupa Şampiyonası hakkında tüm detaylar

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonası EURO 2016'ya çok kısa bir zaman kala sporseverler turnuvanın detaylarını merakla bekliyor. Avrupa futbolunda en büyük organizasyonlardan biri olan EURO 2016 bu sene Fransa'da düzenlenecek. Peki Avrupa Şampiyonası Euro 2016 ne zaman başlıyor?

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası, 15. Avrupa Futbol Şampiyonası olacaktır. Turnuva, 2016 yılının yazında Fransa'da yapılacaktır. 2016 turnuvasında takım sayısı, UEFA'ya üye 53 ülkenin federasyonlarının ileri gelen yöneticilerinin oybirliği ile aldığı kararla, 16'dan 24'e çıkarılmıştır.

Fransa'da düzenlenecek olan Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası, 10 Haziran 2016 tarihinde başlayacak. A Milli Takımımız, 8 yıllık hasretin sonunda yeniden Avrupa Futbol Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Ay Yıldızlılarımız grubu en iyi 3. olarak bitirdikleri için artık başka hiçbir maça bakmadan direkt olarak Fransa'ya gidecekler. 2016 yılı Haziran ayında başlayacak olan büyük heyecan, 10 Haziran - 10 Temmuz tarihleri arasında yaşanacak. Türkiye ise 12 Aralık'ta belirlenecek olan rakipleriyle gruptaki maçlarını 10 - 22 Haziran tarihleri arasında oynayacak. Millilerimiz grubu ilk 2 sırada bitirmeleri halinde adlarını bir üst tura yazdıracaklar.

Haberin Devamı

Turnuvadaki maç programı şu şekilde:

10-22 Haziran: Grup maçları

25-27 Haziran: Son 16 turu maçları

30 Haziran-3 Temmuz: Çeyrek final maçları

6-7 Temmuz: Yarı final maçları

10 Temmuz: Final

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) mücadele edecek A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosunu açıkladı. Terim, canlı yayında aday kadroyu kamuoyu ile paylaştı. Fatih Terim, Fransa'da yapılacak EURO 2016'da mücadele edecek nihai kadronun 31 Mayıs Salı günü açıklanacağını kaydetti.

Kadroda Fenerbahçe'den 7, şampiyon Beşiktaş'tan 5, Galatasaray'dan ise 4 futbolcu yer aldı.
Deneyimli teknik adamın açıkladığı 31 kişilik kadroda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleciler: Volkan Babacan (Medipol Başakşehir), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Ali Şaşal Vural (Eskişehirspor), Harun Tekin (Bursaspor)

Haberin Devamı

Savunma: Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı, Caner Erkin, Mehmet Topal (Fenerbahçe), Çağlar Söyüncü (Altınordu), Hakan Kadir Balta, Semih Kaya (Galatasaray), Serdar Aziz (Bursaspor), İsmail Köybaşı (Beşiktaş), Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği)

Orta saha: Selçuk İnan, Yasin Öztekin (Galatasaray), Emre Mor (Nordsjaelland), Ozan Tufan, Alper Potuk, Volkan Şen (Fenerbahçe), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Gökhan Töre (Beşiktaş), Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir), Arda Turan (Barcelona)

Forvet: Burak Yılmaz (Beijing Guoan), Cenk Tosun (Beşiktaş), Yunus Mallı (Mainz 05), Mevlüt Erdinç (Guingamp)

Haberin Devamı

Fransa'da terör uyarısı

Fransa İç Güvenlik Genel Müdürü Calvar: "Fransa, DAEŞ tarafından en çok tehdit edilen ülke"

Fransa İç Güvenlik Genel Müdürü Patrick Calvar, Fransa'da olası bir terör saldırısına karşı uyardı. Calvar, Ulusal Meclisi'nin Ulusal Güvenlik Komisyonu'nda iç güvenlik konusundaki bir toplantıda konuştu.

DAEŞ'in yeni bir saldırı hazırlığında olduğunu bildiklerini söyleyen Calvar, örgütün, Suriye ve Irak'taki yabancı savaşçılarını kullanarak böyle bir plan yaptığını dile getirdi. Calvar, "Fransa, DAEŞ ve El Kaide tarafından en çok tehdit edilen ülke" ifadelerini kullanırken yeni bir saldırı için kalabalık bir mekanın hedef alınabileceğini belirtti. DAEŞ'in, Fransa'nın Suriye ve Irak'ta yürüttüğü operasyonlar sonucu intikam amacı güttüğünü doğrulayan Calvar, bu konuda dikkatli olunması gerektiğine işaret etti. Gelecek ay başlayacak Avrupa Futbol Şampiyonası için Fransız güvenlik güçlerinin alarma geçtiği biliniyordu.

Normal şartlarda mayıs ayında son bulacak olağanüstü hal uygulaması da şampiyona bitene kadar uzatılmış ve güvenlik tehdidinin artması durumunda bazı maçların seyircisiz oynanabileceği ihtimali gündeme getirilmişti. Hem Cumhurbaşkanı François Hollande hem Başbakan Manuel Valls, maçların seyircili oynanacağını söylese de yeni bir saldırı olabileceğine dair güçlü bir istihbaratın bu durumu değiştirebileceği tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!