“Avrupa prestij alanımız”

Güncelleme Tarihi:

“Avrupa prestij alanımız”
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 15:46

Osmanlıspor Teknik Direktörü Akçay, UEFA’nın resmi sitesine yaptığı açıklamada, önceliğinin lig olduğunu yineledi. Avrupa Liginde hedeflerinin gidebilecekleri yere kadar gitmek olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, Süper Ligi ilk plana almasının, oyuncuların sahadaki duruşunda ve mücadelesinde olumsuz bir etki oluşturmadığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Trabzonspor ve ve Osmanlıspor ile UEFA Avrupa Ligi’nde çıktığı 19 maçta 15 galibiyet ve 4 beraberlik elde edip, henüz hiç yenilgi almayan Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, Osmanlıspor olarak hedeflerinin mücadele ettikleri UEFA Avrupa Liginde, gidebildikleri yere kadar gitmek olduğunu söyledi. UEFA’nın resmi internet sitesi uefa.com’un sorularını yanıtlayan Akçay, şunları söyledi: “İnsanın, başarılı olma konusunda yaradılışının getirdiği yolu izler! Ben de bir şeylere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Genetiğime saygı; anne ve babama özlem duyuyorum. İçsel olarak kendimi seviyorum ve bu beni daha sakin, daha uyumlu ve daha heyecanlı yapıyor. Sevginin, yücelmenin merdiveni olduğunu kabul ederek; çevremle, sporcularımla daha kolay iletişim kurabiliyorum. Başarının temel taşları olarak, altyapı antrenörlüğünden gelmemin; taktik ve teknik konularda 30 yıllık bir süreci tamamlamış olmamın etkisi olduğunu söyleyebilirim. Görev yaptığınız kulüp imkanları, sporcu nitelikleri ve kalitesini de göz önünde bulundurursak böyle bir oluşum ortaya çıkıyor. Tabi çalışmalarınızda biraz dikkat ve fazlaca tekrar unsurlarını da göz ardı etmemek lazım. Bunların yanında Allah’ın nefesini de unutmuyorum.”

Haberin Devamı

SOSYAL PROJELERDE YER ALACAĞIM

“Bir süre sonra endüstriyel futboldan ayrılacağım. Duygusal biri olmam nedeniyle çalıştığım bu sektör, bende oldukça fazla tahribat yaptı. Ancak bu mesleği çok sevmem nedeniyle üretken yanımı altyapı faaliyetleri ile sürdürme kararı aldım. Yaşımın olgunluğu bu kararımın arkasında durmamı gerektirir. “Futbol sadece futbol değildir!” Bu karardan sonra oluşacak zamanımın bir bölümünü de sosyal projelerde alacağım görevlerle değerlendirmeyi düşünüyorum. Umarım Allah bu yönde bana yardım edecektir.” “UEFA’daki hedefimiz gidebildiğimiz yere kadar gidebilmek. Kişisel olarak benim tercihim her zaman olduğu gibi ligdir. Bu açıklamanın takıma Avrupa’da olumsuz yansımasının olabileceği yönünde bir endişe taşımıyorum. Çünkü benim dışımda tüm değerlerimiz, Avrupa Ligi’ni bir prestij alanı olarak görüyor. Sporcularımızda Avrupa Ligi’ni prestij alanı olarak gördükleri ve maçlarda yüksek motivasyon gösterdikleri için saha duruşumuzun ve mücadele gücümüzün eksileceğini düşünmüyorum. Buna ayrıca yönetim kurulumuz ve taraftarımızın da heyecanlı yaklaşımı güçlü bir katkı vermekte.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!