Avrupa Parlamentosu'nda olay çıkaran Altın Şafak milletvekilleri toplantıdan kovuldu

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Parlamentosunda olay çıkaran Altın Şafak milletvekilleri toplantıdan kovuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 13:46

Yunanistan Altın Şafak Hareketi Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi iki milletvekili beraberlerinde Neo Nazi görünümlü kişiler ile birlikte “Yunanistan’daki Türk azınlığının hakları” konulu toplantıyı önlemeye çalıştı.

Haberin Devamı

Politico ve Euractiv haber sitelerinin yayınladığı video görüntülerinde Altın Şafak milletvekili Lambros Fountoulis’in AP’de düzenlenen toplantıyı kınadığı, Yunanistan’da Türk azınlık olmadığını söylediği görülüyor.

Basına kapalı gerçekleştirilen özel toplantıya başkanlık eden Romanya’daki Macar Azınlık Partisi'nden Avrupa Parlamentosu milletvekili Csaba Sógor ise milletvekiline sert tepki gösteriyor.

Bunun üzerine Altın Şafak milletvekili Fountoulis, "Yunanistan'da Türk azınlık olduğunu söylemeye hakkınız yok. Yunanistan'da Türk azınlık yok. Yunanistan birdir ve bağımsızdır" dediği Sogor'u Türkiye'den ve Makedonya'dan para almakla suçluyor.

Altın Şafak Hareketi milletvekilleri Fountoulis ve Eleftherios Sinadinos'in öncülük ettiği Neo Nazi grup, Sogor’un şiddetli itirazlar üzerine toplantıyı terk etmek zorunda kalıyor.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Avrupa Parlamentosu’nda toplam üç milletvekili bulunan Altın Şafak Hareketi’nin eyleminden sonra parlamento üyelerinden ırkçı partiye karşı önlemler alınması talepleri yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!