Avrupa’nın oyuncak müzeleri birleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın oyuncak müzeleri birleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2012 00:00

Öncülüğünü İstanbul Oyuncak Müzesi kurucusu Sunay Akın’ın üstlendiği, Avrupa Oyuncak Müzeleri Birliği projesinin (TOYCO) ilk toplantısı, İstanbul’da gerçekleştirildi.

Avrupa Oyuncak Müzeleri Birliğinin kurulması amacıyla İstanbul Oyuncak Müzesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Brüksel Oyuncak Müzesi, Roma Çocuk Müzesi ve Portekiz Oyuncak Müzesi yetkilileri ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Müzesi ve bu yıl açılacak olan Gaziantep Belediyesi Oyuncak Müzesi’nin temsilcileri katıldı. Toplantıda, İstanbul’da çocuk, oyuncak ve oyun tarihine ışık tutacak geniş katılımlı bir konferans ve sergi organizasyonu gerçekleştirilmesine ve bundan sonraki buluşmaların Antalya ve Gaziantep’te gerçekleştirilmesine karar verildi.

Uzun süredir planlanıyordu

İstanbul Oyuncak Müzesi kurucusu Sunay Akın yaptığı açıklamada, oyuncak ve çocuk müzeleri arasında birliktelik kurup deneyimlerin ve bilgilerin paylaşılması konusunun uzun süredir planlandığını ifade ederek, şunları söyledi: “Avrupa’daki çocuk ve oyuncak müzeciliğini İstanbul’da bir araya getirmek ülkemiz adına büyük bir kazançtır. Antalya Oyuncak Müzesi ve kurulacak olan Gaziantep Oyuncak Müzesi’nin de bu çalışmalara ev sahipliği yapması, ülkemizin çocuğa ve müzeciliğe verdiği değerin Avrupa tarafından algılanmasına önemli bir rol oynamaktadır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!