GeriSeyahat Avrupa’nın en vahşi güzeli: Lizbon
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avrupa’nın en vahşi güzeli: Lizbon

Avrupa’nın en vahşi güzeli: Lizbon

Lizbon’dan bir otobüse bineceksiniz ve o sizi iki saat sonra Avrupa’nın en vahşi kıyısında bırakacak. Türkiye’de Kaş neyse, bu şirin kasaba da Portekiz için o. Tek farkı, dümdüz bir yoldan kolaylıkla ulaşılabiliyor olması. Yani Lizbon’u sadece bir şehir tatili olarak düşünmeyin, en güzeli onu deniz sefasıyla birleştirmek. Atlantik Okyanusu’nun Akdeniz’e benzer Algarve bölgesine dahil Lagos’ta sizi eski kıtanın, göz alıcı kayalıklarla iç içe geçmiş en güzel plajları bekliyor. Dona Ana ve Meia Praia en iddialıları.

LİZBON'DA YAP / YAPMA

YAP

- Lizbon’u mahalle mahalle gezin. Özellikle de Alfama’yı karış karış dolaşın, şehrin en dar sokaklarını, gizli geçitlerini, küçük otantik dükkânlarını keşfedin.
- Gülbenkyan Müzesi şehir merkezinde değil ama çok uzak da değil. Muhakkak uğrayın; hem çok güçlü bir koleksiyonu var hem de Avrupa’daki benzer müzelere göre daha ucuz.
- Portekiz edebiyatı okuyun. Özellikle de şehrin içine kapanık şairi Fernando Pessoa ile dev yazar José Saramago’nun izini sürün. Gitmeden evvel, Jeremy Irons’ın oynadığı ‘Lizbon’a Gece Treni’ filmini seyretmeniz de şiddetle tavsiye edilir.

YAPMA

- "Şehir küçük, bir-iki gün yeter" diye düşünmeyin. Lizbon’un merkezinde, biraz İstanbul özellikle de Galata tadı var. Yani her sokak arasından bir sürpriz fışkırıyor. Vakit ayırın.

Avrupa’nın en vahşi güzeli: Lizbon

Şehrin sembolü 28 numaralı sarı tramvay. Binip seyahat etmesi de keyifli, dışarıdan fotoğraflarını çekmesi de. Ama iş çıkışı saatlerinde uzak durun.

- Alfama mahallesindeki fado evleri otantik görünür ama oturacağınız yeri dikkatli seçin, bazen para tuzağı olabiliyor. Bairro Alto semtindeki ‘A Tasca do Chico’da pazartesi ve çarşambaları ücretsiz fado var.

LAGOS'TA NEREDE KALINIR?

- TripAdvisor’da en düşük fiyatlı: Lagos Youth Hostel – Temmuz ayında bir gece, kişi başı 110 TL.
- TripAdvisor’da en yüksek fiyatlı: Cascade Wellness & Lifestyle Resort, temmuzda bir gece, kişi başı 714 TL.

False