Avrupa Müzeler Gecesi'nde Ayasofya Müzesi'ne yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Müzeler Gecesinde  Ayasofya Müzesine yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 01:57

Avrupa Müzeler Gecesi'nde Ayasofya Müzesi'ne yoğun ilgi

Haberin Devamı

Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL,(DHA) KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığına bağlı 36 müze, 18 Mayıs Müzeler Günü dolayısıyla, "Avrupa Müzeler Gecesi" isimli etkinlik kapsamında bu gece saat 23.00'a kadar ziyarete açık kalınca vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 
Bu yıl, Avrupa'da 13, Türkiye'de ise 12'ncisi düzenlenen "Avrupa Müzeler Gecesi" nedeniyle Ayasofya Müzesi ücretsiz olarak gece saat 23.00'e kadar açık kaldı. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte bir çok vatandaş müzeyi gezerek bol bol fotoğraf çekti.  Bazı rehberlerin müzeye ziyarete gelen vatandaşlara Ayasofya hakkında tarihi bilgiler verdi. 

İYİ Kİ MÜZELER GÜNÜ VAR
Müzeye ziyarete gelen Ahmet Turan Köksal, "Ayasofya'yı gece görmek hele müzeye gelmek çok zevkli bir şey.  Hep gündüz geliyorduk, bu sefer de gece geldik. Süper bir etkinlik çokta kalabalık. İyiki böyle bir şey var, iyi ki müzeler günü var" dedi. 
Ayrıca, müzeye ziyarete gelen Erdal Gürel isimli bir kişi ise, "Bugün müzeler günü, bizde müzeyi dolaşmaya geldik. Saat 23:00'de kapanıyormuş ama yetiştik gezeceğiz şimdi. Daha önce bu müzeye gelmedim, farklı bir gün olacak benim için" dedi. 
"Avrupa Müzeler Gecesi", 18 Mayıs'ta Avrupa Konseyi, UNESCO ve ICOM'un himayelerinde Avrupa'da 13, ülkemizde ise 12'nci defa gerçekleştiriliyor.

(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!