Avrupa Medya Uyum Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Medya Uyum Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 13:56

Civis Medya Vakfı tarafından her yıl göç, uyum ve kültürel çeşitlilik üzerine televizyon, sinema, radyo ve internette en iyi film, yayın ve haberlere verilen ödüller sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

CİVİS 2017 Avrupa Medya Uyum Ödülü bu yıl 30’uncu kez verildi. Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani ve Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in himayesinde düzenlenen törene, Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz da katıldı. Alman Televizyonu ARD Genel Müdürü Karola Wille, WDR Genel Müdürü Tom Buhrow, WDR Televizyonu Genel Müdürü Jörg Schönenborn kamu televizyonlarının en üst düzey temsilcileri olarak törende hazır bulundu. Törenin sunuculuğunu İtalyan kökenli İngo Zamperoni yaptı. Sinema dünyasından Buket Alakuş ile ‘Olay Yeri’ adlı polisiye dizisinin oyuncuları da törene katıldı.

STEINMEIER: TELEVİZYONLARIN GÖREVİ

Törene katılmayan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, bir mesaj gönderdi. Steinmeier, mesajında farklı kültür ve inançlar arasında köprü kurmanın kamu televizyon ve radyolarının önemli görevi olduğunu vurguladı.
Avrupa Parlamentosu Başkanı Tajani, popülizmin, husumetin ve sosyal medyada yalan haberlerin yayıldığı bir dönemde Avrupa değerlerinin öne çıkarılmasının önemine işaret etti.
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise toplumu bölmeye ve insanları dışlamaya karşı durmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Avrupa Medya Uyum Ödülleri sahiplerini buldu

Uyum Bakanı Aydan Özoğuz, basının ‘yalancı medya’ olarak kötülenmeye çalışıldığı bir dönemde sorumlu gazeteciliğin zor bir dönemden geçtiğine işaret etti.

GENÇLİK ÖDÜLÜ ‘ÖTEKİ BAVYERA’YA

12 dalda verilen ödüllerden ‘Medya Gençlik’ ödülünü, Ganalı profesyonel bir futbolcunun Bavyera’da amatör lige gönderilişini anlatan ‘Different Bayern’ (Öteki Bavyera) filmi kazandı. ‘Magazin’ dalında popülistlerin insanların korkularını ve felaket tellallığını konu alan ‘Alternative für die Politik’ (Alternatif Politika için) adlı film aldı. ‘Bilgi’ dalında, mülteciler için Avrupa kapısı olarak bilinen İtalya’daki Lampedusa Adasıyla ilgili ‘Aus den Augen’ (Gözden Irak) adlı film kazandı. ‘Eğlence’ dalında bir kız öğrencinin radikalleşmesini konu alan ‘Gib mich nicht auf’ (Benden Vazgeçme) filmi alırken, ‘Sinema’ ödülü ise Avusturyalı yazar Stefan Zweig’ın sürgündeki yaşamından kesitler ekrana getiren ‘Vor der Morgenröte’ (Gün Ağarmadan) filmi kazandı.

Haberin Devamı

Avrupa Medya Uyum Ödülleri sahiplerini buldu

BAKMADAN GEÇME!