Avrupa Ligi maç özetleri ve toplu maç sonuçları! (10 Mart Perşembe)

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Ligi maç özetleri ve toplu maç sonuçları (10 Mart Perşembe)
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 11:30

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçları geçtiğimiz gün oynandı. Tüm takımların mücadele ettiği son 16 turu ilk maçlarında ülkemizi temsil eden Fenerbahçe de rakibiyle mücadele etti. Peki, son 16 turu ilk maçlarında hangi takımlar avantajlı duruma geldi? Avrupa Ligi maç sonuçları ne oldu? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Haberin Devamı

10 Mart Perşembe akşamı Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçları gerçekleşti. Kıyasıya mücadele eden takımlar arasında en çok dikkat çeken karşılaşma Liverpool – Manchester United olurken, Türk temsilcimiz Fenerbahçe’nin de avantaj elde edip etmediği merak konusuydu. İşte dün oynanan maçların özetleri ve sonuçları:

BASEL – SEVİLLA MAÇI GOLSÜZ GEÇTİ

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında İsviçre temsilcisi Basel evinde Sevilla takımını ağırladı. Her iki takım da ilk maçtan avantajlı bir skor elde ederek ayrılmak istese de karşılaşma 0 – 0’lık golsüz beraberlikle sonuçlandı.

Zorlu karşılaşmada etkili oynayan taraf Sevilla iken, Basel’in kalecisi Tomas Vaclik’in gole izin vermemesi de dikkat çekti. Basel ufak da olsa bir avantajla evine dönerken, maçın 87. dakikasında Sevilla’nın oyuncusu Steven N'Zonzi sarı kart gördü.

Haberin Devamı

Avrupa Ligi maç özetleri ve toplu maç sonuçları (10 Mart Perşembe)

BORUSSİA DORTMUND EVİNDE GALİBİYET YAŞADI

Dün akşamın en çekişmeli geçen karşılaşmalarından biri de Cüneyt Çakır’ın yönettiği Borussia Dortmund veTottenham maçı oldu. Ev sahibi Borussia Dortmund evinde tam manasıyla şov yaparken, Tottenham karşılaşmadan 3 – 0’lık mağlubiyetle ayrıldı.

Maçın golleri 30. Dakikada Aubameyang, 61. Ve 70. dakikada ise Marco Reus tarafından kaydedildi. Rövanş maçı öncesinde büyük bir avantaj elde eden Borussia Dortmund’un aksine rakip takım Dortmund’ kalesine sadece 3 şut gönderebildi.

Avrupa Ligi maç özetleri ve toplu maç sonuçları (10 Mart Perşembe)

FENERBAHÇE RÖVANŞ MAÇINA AVANTAJLI ÇIKACAK

Avrupa Ligindeki temsilcimiz Fenerbahçe dün akşam evinde Braga’yı ağırladı. Güzel bir mücadele olan maçta Fenerbahçe 1 – 0’lık galibiyetle avantaj elde etti.

İlk yarıda her iki takım da gol bulamazken, ikinci yarının 82. Dakikasında Mehmet Topal’ın Braga ağlarına gönderdiği dol ile Fenerbahçe 1 – 0 öne geçti ve maç böyle tamamlandı. Karşılaşmada Fenerbahçe’den Robin van Persie, Ozan Tufan ve Mehmet Topal sarı kart görürken, Braga’dan ise Nikola Vukcevic ve Luiz Carlos sarı kart gördü.

Haberin Devamı

SHAKHTAR DONETSK ANDERLECHT’İ KONUK ETTİ

Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Shakhtar Donetsk, sahasında Anderlecht'i konuk etti. Maçtan 3 – 1’lik galibiyetle ayrılan Shakhtar Donetsk, rövanş maçı öncesinde avantaj elde etti.

Karşılaşmanın 21. dakikasında Taison ile 1 – 0 öne geçen Shakhtar Donetsk, 24. dakikada Oleksandr Kucker ile ikinci golü bularak ilk yarıyı önde bitirdi. İkinci yarının 68. dakikasında Frank Acheampong’un golüyle farkı bire indiren Anderlecht, 79. dakikada Eduardo’nu n attığı gol ile yine geriye düştü.

LAZİO DEPLASMANDAN BERABERLİKLE AYRILDI

Önceki turda Galatasaray’ı eleyerek son 16 turuna çıkan Lazio geçtiğimiz gün Sparta Prag deplasmanında mücadele etti. Maçtan 1 – 1’lik beraberlikle ayrılan Lazio az da olsa avantaj elde etmiş oldu.

Haberin Devamı

Maçın 13. dakikasında Martin Frydek ile 1 – 0 öne geçen Sparta Prag’ın ardından Lazio’nun 38. dakikada Marco Parolo ile attığı gol ile karşılaşma 1 – 1 oldu. İlk yarı bu skorla sona ererken, ikinci yarıda da gol bulamayan iki takım maç sonucunda berabere kaldı.

VİLLARREAL BAYER LEVERKUSEN’İ AĞIRLADI

Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Villarreal ile Bayer Leverkusen karşı karşıya geldi. Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu karşılaşmaya ilk 11’de başlarken, maç sonucunda Villarreal 2 – 0’lık galibiyetle avantaj elde etti.

Maçın 5. dakikasında Bakambu’nun attığı gol ile 1 – 0 öne geçen Villarreal ilk yarıyı bu şekilde tamamladı. Maçın 56. dakikasında ikinci golünü atan Cedric Bakambu, farkı ikiye çıkardı.

Haberin Devamı

ATHLETİC BİLBAO VALENCİA KARŞILAŞMASINDAN GALİP AYRILDI

Dün akşam iki İspanyol temsilcisi karşı karşıya geldi. Athletic Bilbao evinde Valencia’yı ağırladı ve karşılaşmadan 1 – 0’lık galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmanın tek golü maçın 20. dakikasında Raul Garcia tarafından kaydedildi.

Avrupa Ligi maç özetleri ve toplu maç sonuçları (10 Mart Perşembe)

LİVERPOOL MANCHESTER UNİTED’İ KONUK ETTİ

Dün akşamın en çok merak edilen karşılaşmalarından biri şüphesiz iki İngiliz takımının karşı karşıya geldiği Liverpool - Manchester United maçıydı. Karşılaşma Liverpool’un 2 – 0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

Liverpool’un golleri 20. dakikada penaltı ile Daniel Sturridge ve 72. dakikada Roberto Firmino tarafından kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!