Avrupa Güreş Şampiyonasının ardından

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Güreş Şampiyonasının ardından
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2014 09:27

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Avrupa Güreş Şampiyonası'nın her şeye rağmen güzel geçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Avrupa Güreş Şampiyonası'nın her şeye rağmen güzel geçtiğini belirterek, 9 madalyayla takım halinde serbestte üçüncü, grekoromende ise ikinci olduklarını söyledi. Yerlikaya, şampiyona sonrasında yaptığı açıklamada, serbestte 4, grekoromende 4 ve bayanlarda 1 olmak üzere 9 madalya aldıklarını hatırlattı.

Bu sonuçlarla takım halinde serbestte üçüncü, grekoromende ise ikinci olduklarını ve bayanlarda tarihte ilk defa finale çıktıklarını ifade eden Yerlikaya, kendilerini arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve ekipte emeği geçenlere teşekkür etti.

Hakem hataları ve özür

Yerlikaya, hedeflerinin ay-yıldızlı bayrağı en üst seviyede tutmak olduğunu ve sporcularının gereken mücadeleyi fazlasıyla verdiğine değinerek, "Maalesef bazı maçlarda hakemler hata yaptı. Bugün hakem heyeti yanıma geldi ve özür diledi ama telafisi var mı? Mümkün değil. Giden bir madalya, çalınan bir madalya var" dedi.

"Her şeye rağmen sonuç güzel" diyen Yerlikaya, şöyle devam etti:

"İki altın madalya ile taçlandırdık. Sporcularımızın çıkışı ortada. Hedef, olimpiyatlarda altın madalya alabilmek. Eksiklerimizi görüp hem hocalarımıza hem sporcularımıza gereğini söyleyip bize düşen görevleri de yapacağız. El birliğiyle hep beraber Rio de Jenairo'da altın mücadelesi vereceğiz."

"Maalesef FILA'da güçlü değiliz"

Hakem hatalarının yanı sıra Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği'nde (FILA) "yetersiz" kalmaktan yakınan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Bir konu var ki altını çizmeden geçemeyeceğim. Maalesef, FILA'da güçlü değiliz. Fındık kabuğunu dolduracak kadar güce sahip değiliz. Bugün şahit olduk, Selçuk Çebi kardeşimizin finalinde Macaristan'ın FILA üyesi, minder hakemlerinin başında bekledi. Biz, FILA'da temsili olan fakat gücü olmayan bir camia durumundayız. Biz, bu gücü de elde etmek istiyoruz. Şampiyona boyunca Ahmet Ayık dışında yanımıza gelen giden yok. Dün yine gördük ki FILA üyesi Rus yetkili masaları kırdı. Bizim bayan üyemiz nerede, kime hizmet ediyor? İmtiyaz değil hakkımızı almak istiyoruz. Çocuklarımız bazı maçlarda her şeye rağmen madalyalarını aldı. Bu inancı ortaya koydular. Bu inanç bizi olimpiyatlarda da madalyaya taşıyacak."

BAKMADAN GEÇME!