Avrupa Günü Perge'de kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Günü Pergede kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 11:32

Avrupa Günü Perge'de kutlandı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde faaliyet gösteren Antalya Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Portakal Atölyesi işbirliği ile gerçekleştirilen Avrupa Günü, Perge Antik Kenti'nde kutlandı.

Perge Antik Kenti'ndeki kutlamalara ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO meclis üyeleri, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Bilim Üniversitesi öğrencileri, öğretim üyeleri ve Antalya'da Erasmus programı ile öğrenim gören yabancı öğrenciler katıldı. 2018 Avrupa Birliği Kültürel Miras yılı ve Antalya'da ilan edilen 'Perge Yılı' çerçevesinde düzenlenen etkinlikte Avrupa takımı konuşmacısı Prof.Dr. Erol Nezih Orhon, katılımcılarla Antalya'nın önemli kültürel miraslarından birisi olan Perge Antik Tiyatrosu'nda kültürel miras üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Sohbetin ardından katılımcılar rehberler eşliğinde antik kenti gezdi.

KAMPANYAYA DESTEK

ATSO Başkanı Davut Çetin de Antalya Valiliği tarafından ilan edilen 'Perge Yılı' ve 'Avrupa Kültürel Miras Yılı' kapsamında 'Perge Sütunlarının Ayağa Kaldırılması' kampanyasına destek olmak amacıyla AB Türkiye Delegasyonu ve ATSO adına toplam 4 sütunun ayağa kaldırılması için sponsor olacaklarını açıkladı.

BAŞKAN ÇETİN'DEN ÇAĞRI

Davut Çetin, iş dünyasına çağrı yaparak, “Her işadamı, her otel, her fabrika en az bir sütunu ayağa kaldırmalıdır" dedi. Antalya halkının da kampanyaya destek vermesi gerektiğini belirten Davut Çetin, “Sayın Valimiz turizmde 'Perge Yılı' kampanyası başlattı. Bu kampanyayı çok önemsiyorum. Perge sadece ilimizin değil, Türkiye'nin en önemli tarihsel miraslarından birisi. Perge'de sütunların ayağa kaldırılması için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Her işadamı, her otel, her fabrika en az bir sütunu ayağa kaldırmalıdır. Antalya halkının da bu kampanyalara katılımını sağlamalıyız. Oda olarak üyelerimiz adına sponsorluk yaparak örnek olmak istedik. Tüm üyelerimizi ve hemşehrilerimizi kampanyaya destek vermeye davet ediyorum" diye konuştu.

Avrupa Birliği'nin kuruluş yıl dönümü olarak görülen 'Avrupa Günü' 1985 yılından itibaren AB üyesi ve aday ülkelerde kutlanmaktadır.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!