"Avrupa Gezginleri" Seyahat adına cesur bir girişim!

SEYAHAT kültürüne ilişkin ne kadar cesur girişim varsa en büyük destekçisiyim.

Haberin Devamı

Çünkü biliyorum ki, ne kadar çok ülke, kültür görürsek; din – dil – inanç gözetmeksizin bir arada yaşamayı öğrenme çabamız o kadar derinleşecek.
Varlığından geçtiğimiz hafta haberdar olduğum AVRUPA GEZGİNLERİ de bu cesur girişimlerden biri. Halk Oyunları eğitmeni İsmail Kasap ve nişanlısının önce kendi arkadaşlarından ve çevrelerinden, 4 yılın sonunda da giderek profesyonelleşip Avrupa’yı otobüsle arşınlamaya hevesli gezginlerden oluşturdukları çılgın bir ekip.
Türkiye’den sadece 1 otobüs (40 kişi) yola çıkıp ya 14 günlük turlarla, tüm Avrupa’yı otobüsle dolaşıyorlar. Kimi zaman otobüste yol halindeyken geceleyip, programa göre de 2’şer 3’er gecelik konaklamalarla mütevazi, ama temiz otellerde kalıyorlar. Ve tüm bunlar için 14 günlük bir Avrupa turunun (yaklaşık 1500 EU) yarı fiyatını (900 EU) ödüyorlar.
Bugüne kadar katılan ve bir AVRUPA GEZGİNİ olanlar arasında kimler yok ki?
Öğrenciler, öğretmenler, ev hanımları, beyaz yakalılar, yöneticiler, sporcular, mühendisler...
Bir çoğu, yahu otobüsle o kadar yol gidilir mi? Olur mu olmaz mı derken; birbirinden eğlenceli anılarla dönmüşler gezilerden. Sayfada bir kaç AVRUPA GEZGİNLERİ turuna katılmış gezginlerden görüşleri de özellikle öğrenip yazdım sizin için.
Bu yaz ki turların tarihleri ise şöyle:
• 19 Temmuz’da 12 ülke 18 şehirden oluşan Euro Tur
• Ramazan Bayramı’nda Doğu Avrupa ve Balkan Turu (10 Ağustos)
• 18 Ağustos’ta 8 ülke 10 şehirden oluşan 13 günlük Büyük Avrupa Turu.
Daha ayrıntılı bilgiyi www.avrupagezginleri.com adresinden ya da facebook sayfalarından öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

KATILIMCILAR NE DİYOR?

Özge Özaydınlı (Bankacı) / İzmir

Avrupa Gezginleri Seyahat adına cesur bir girişim


2010 yılında çoğuyla ilk kez tanıştığım gezi severlerle beraber Avrupa’yı gezip bunun yanı sıra yepyeni dostluklar kurma fırsatına sahip oldum... Ayrılırken ‘elveda’ demek yerine ‘bir dahaki gezide görüşmek üzere...’ sözleri döküldü ağzımızdan... Geziden sonra da bize kahkahalarla anılarımızı tazeleme fırsatı veren AVRUPA GEZGİNLERİ’ne sonsuz teşekkürler...

Haberin Devamı

Selda Altıntaş Pöhrenk / İstanbul

Avrupa Gezginleri Seyahat adına cesur bir girişim

Merhaba, ben kendi şirketimizde satış temsilcisiyim Avrupa gezginlerinin düzenlediği 2012’deki seyahate 7 yaşındaki oğlumla beraber katıldım daha önceki seyahatlerine katılmış olan arkadaşımın çılgın kardeşi Memnun sayesinde:)) Çok tereddütlerim vardı, onca ülkeyi otobüsle gezmek deliceydi, ama kendimi oğlum ve canım arkadaşlarımla beraber otobüsün içinde buldum. Yaşım 40 ve bugüne kadar çok seyahate katıldım, içlerindeki en özeliydi bana ve özellikle oğluma çok şeyler kattı en önemlisi de arkadaşlarımla daha da perçinlenen dostluklarım, yeni arkadaşlar, çok özel bir tatildi. Buradan tüm AVRUPA GEZGİNLERİ’ne sevgilerimi gönderiyorum.

Haberin Devamı

Yakut Kalkavan (Ressam) / İstanbul

Avrupa Gezginleri Seyahat adına cesur bir girişim

Daha önceki senelerden de bilgi sahibi olduğum AVRUPA GEZGİNLERİ ile ilk defa geçen yaz tanışma ve tatil yapma fırsatı buldum. Avrupa’nın birçok yerini görmeme rağmen otobüs ile ilk defa seyahat edeceğim için endişelerim vardı. Fakat yolculuk sırasında içinde bulunduğum sıcak ve samimi ortam bana farklı bir tecrübe, eğlenceli güzel bir tatil, hayatımda hep kalacaklarına inandığım dostluklar kazandırdı. Teşekkürler...

Orçun Berrakçay (Müzik Öğretmeni) / İzmir

Avrupa Gezginleri Seyahat adına cesur bir girişim

AVRUPA GEZGİNLERİ ekibi ile Avrupa’yı keşfetmek unutulmayacak bir maceraydı. Her gözümü açtığımda yeni bir ülkede güne başlamak, farklı bir dil duymak, geleneksel yemekleri yeme şansı bulmak ve birbirinden farklı kültürlerle tanışmak paha biçilemez bir deneyimdi. Tekrar ne zaman gidiyoruz :))

Yazarın Tüm Yazıları