Avrupa Eğitim Vakfı’ndan İTO’ya ödül

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Eğitim Vakfı’ndan İTO’ya ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2017 13:17

Avrupa Eğitim Vakfı’ndan İTO’ya ödül

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası’nın (İTO) Ur-Ge Ayakkabıcılık Projesi kapsamında hazırladığı 'Ayakkabı Tasarım Atölyesi' eğitim programı Avrupa Eğitim Vakfı tarafından 'Eğitimde Uluslararası İyi Uygulama' seçilerek en yüksek not olan 3 yıldız aldı.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Avrupa Eğitim Vakfı’nın (ETF) Girişimciliği ve Girişimci Öğrenmeyi Destekleme başlığı altında genç girişimcilik, kadın girişimciliği ve KOBİ becerileri olmak üzere üç alanda eğitimde iyi uygulamaları ödüllendirdiğini söyledi. Bu ödüllendirmenin Avrupa Küçük İşletmeler Yasası ve AB’nin 2020 büyümesi ile meslek stratejisi kapsamında yapıldığını belirten Demirtaş, bu amaçla temmuz ayında Avrupa ülkelerindeki kurumlara 'KOBİ’lerin Uluslararasılaştırılması İçin Eğitimde İyi Uygulama Çağrısı' yapıldığını söyledi. Demirtaş, "Burada amaç KOBİ’lerin eğitim ihtiyaçlarını karşılayan eğitim verenlerin geliştirilmesini desteklemek, eğitim programlarını ödüllendirmek" dedi. Demirtaş,  Oda olarak, Ekonomi Bakanlığı desteğiyle 5 yıldır gerçekleştirilmekte olan Ur-Ge projelerinden Ayakkabı Projesi içerisinde bulunan 'Koleksiyon Mantığıyla Tasarım ve Renklendirme', 'Moodboard Hazırlama' ve 'Çizim' konulu 3 modüllü eğitimden oluşan 'Ayakkabı Tasarım Atölyesi' isimli eğitim programı ile Eylül ayında çağrıya başvurduklarını söyledi.

"3 YILDIZ ALDI"

Demirtaş, başvurunun ETF tarafından kabul edilmesinin ardından bir ETF yetkilisinin İzmir’e gelerek İTO Ur-Ge Ayakkabıcılık Projesi Ayakkabı Tasarım Atölyesi’ni eğitim ihtiyaç analizi, eğitim tasarımı ve sağlanması, eğitim çevresi, denetleme/değerlendirme/geliştirme ve pazarlama alanları olmak üzere 5 alan üzerinden değerlendirdiğini söyledi. Demirtaş, "Yapılan değerlendirme sonucunda 'Ayakkabı Tasarım Atölyesi projemiz', KOBİ’lerin Uluslararasılaştırılması İçin Eğitimde Uluslararası İyi Uygulama olarak seçildi. 1, 2 ve 3 yıldız üzerinden yapılan puanlamada projemiz en yüksek puanı olan 3 yıldızı aldı" dedi. Projenin bu şekilde ödül almasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Demirtaş, ödül alan projenin Avrupa’da yayınlanacağını ve diğer kurumlar ile paylaşılacağını, ödüllerin ise 30-31 Mayıs 2018 tarihlerinde İtalya’nın Torino kentinde düzenlenecek olan 'İyi Uygulama- Politika Forumu'nda verileceğini söyledi. Demirtaş, "5 yıldan bu yana Ur-Ge projelerimizi sürdürüyoruz. Bu proje ile onlarca üyemiz ihracat yapmaya başladı, ihtiyaç duydukları eğitimleri aldı. Avrupa Eğitim Vakfı’ndan aldığımız bu ödül, bir kez daha doğru çalışmalar yaptığımızı kanıtladı. Bundan sonra da gerek Ur-Ge projelerimiz gerekse diğer çalışmalarımız ile üyelerimizi yeni pazarlara taşımaya, onları ihracatçı yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 --- KUTU1 ---

URGE AYAKKABICILIK PROJESİ

İlk 3 yıllık Ur-Ge projesini 2012 – 2015 yılları arasında tamamlayan İZTO Ur-Ge Ayakkabıcılık Projesi’nin İTO üyesi katılımcı firmaları, aldıkları eğitimler, Rusya, İtalya, İngiltere gibi birçok ülkede gerçekleştirilen iş görüşmeleri ve İzmir’de düzenlenen alım heyetleri ile büyük bir başarı elde ederek ihracatlarını yaklaşık yüzde 36 oranında arttırmışlardı. Proje katılımcısı firmalar, elde ettikleri bu başarıyı artarak sürdürmek ve kendilerini daha da geliştirmek istediklerini belirterek ikinci Ur-Ge Ayakkabıcılık projesi için tekrar başvuru yapılmasını talep etti. Bu talep sonrasında Ekonomi Bakanlığı’na başvuru yapıldı ve ikinci Ur-Ge Ayakkabıcılık Projesi 2015 yılında başladı. İkinci Ur-Ge Ayakkabıcılık Projesi kapsamında proje katılımcısı firmalara verilen 'Koleksiyon Mantığıyla Tasarım ve Renklendirme', 'Moodboard Hazırlama' ve 'Çizim' konulu 3 modüllü eğitimden oluşan 'Ayakkabı Tasarım Atölyesi' ile eğitim verilirken, Almanya, Japonya, İtalya, İngiltere, Rusya ülkelerine gidilirken, ikili görüşmeler yapıldı. Shoexpo İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında iki kez alım heyeti organizasyonu düzenlenerek,  İTO üyesi ayakkabıcılar ile yabancı firmalar buluşturuldu.

--- KUTU 2 ---

AVRUPA EĞİTİM VAKFI

1990 yılında İtalya’nın Torino kentinde kurulan ve 1994 yılında çalışmalarına başlayan Avrupa Eğitim Vakfı (ETF), Avrupa Birliği’nin uzman bir kurumudur. AB’nin dış ilişkiler politikaları bağlamında eğitim, öğretim ve emek piyasası sistemlerindeki reformlar ile partner ülkelerinin insan sermayelerini geliştirmeleri ve verimli kullanabilmeleri için bu ülkelere katkıda bulanmayı ve destek vermeyi misyon olarak üstlenmektedir. Avrupa Eğitim Vakfı, AB’nin genişleme ve komşuluk politikaları içerisinde yer alan ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu partner ülkeler ile işbirliği içerisindedir. Avrupa Eğitim Vakfı, rekabetçiliğe ve sosyal bütünlüğe odaklanarak hayat boyu öğrenme ve sürdürülebilir kalkınma için partner ülkelerdeki mesleki eğitimi ve öğretimi önemli bir faktör olarak kullanmayı vizyonu olarak benimsemektedir. Avrupa Eğitim Vakfı AB düzeyinde; Avrupa kurumları, iş topluluğu, sosyal partnerler ve diğer sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisindeyken uluslararası düzeyde de ilgili uluslararası örgütler ve donörler ile elde edilen bilgileri paylaşmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!