Avrupa devi Olympiakos'u kurtaracak Türk; Orhun Ene

Güncelleme Tarihi:

Avrupa devi Olympiakosu kurtaracak Türk; Orhun Ene
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 11:33

Sadece Yunanistan'ın değil Avrupa'nın en önemli basketbol takımları arasında yer alan Olympiakos'un koç adayları arasına Orhun Ene de girdi.

Haberin Devamı

2 yıldır takımı çalıştıran Georgios Bartzokas ile yollarını geçen hafta ayıran Olympiakos'un koç adayları arasına Orhun Ene de girdi.

Eurobasket sitesinde yer alan habere göre, Bartzokas'ı gönderdikten sonra ilk olarak Fransa Milli Takımı ve Strasbourg koçu Vincent Coller'e teklif götüren Yunan takımının yetkilileri bütün çabalarına rağmen olumlu yanıt alamadı.

Coller'in ardından Sırbistan Milli Takımı'nın başantrenörü Sasha Djordevic ile görüşen ancak anlaşamayan OLympiakos yetkilileri, rotayı Türkiye'ye çevirdi.

Kırmızı beyazlı kulübün yöneticileri, geçtiğimiz sezon Darüşşafaka Doğuş'u Birinci Lig'e çıkardıktan sonra istifa eden Orhun Ene ile temasa geçti. Olympiakos ile Ene arasındaki görüşmelerin 1-2 gün içinde sonuçlanması bekleniyor.

Olympiakos, sadece Yunanistan'ın değil Avrupa basketbolunun en önemli kulüpleri arasında yer alıyor. 83 yıldır basketbolda boy gösteren kırmızı beyazlılar çok sayıda ulusal ve uluslararası kupa kazandı.

Haberin Devamı

OLYMPIACOS'UN ŞAMPİYONLUKLARI:
3 Euroleague
1 Kıtalararası Kupası
10 Yunanistan Ligi
9 Yunanistan Kupası

ORHUN ENE KİMDİR?
1967 Erzurum doğumlu Orhun Ene, basketbolculuk kariyerinde Ortaköy, Eczacıbaşı, Paşabahçe, Fenerbahçe, Ülkerspor, Galatasaray ve İTÜ takımlarında oynadı.

1988 ve 1989'da Eczacıbaşı, 1995'te Ülkerspor ile 3 kez lig şampiyonluğu sevinci yaşadı. 1990 ve 1992'de Paşabahçe, 1993'te Fenerbahçe, 1994 ve 1996'da ise Ülker formasıyla play-off finali oynadı.

202 kez milli formayı giydi. 1993, 1995, 1997, 2001 yıllarında Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nın oyun kurucusu olarak görev yaptı.
Koçluk kariyerinde; Banvit, A Milli Takım ve Darüşşafaka Doğuş takımlarını çalıştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!