“Avrupa Birliği Hukuku Yaz Okulu” 10. Kez Yeditepe Üniversitesi’nde

Güncelleme Tarihi:

“Avrupa Birliği Hukuku Yaz Okulu” 10. Kez Yeditepe Üniversitesi’nde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 11:15

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından 2006 yılından bu yana düzenlenen “European Union Law Summer School - AB Hukuku Yaz Okulu”nun 10.’su bu yıl 20 Haziran - 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Yaz okulunda AB Anayasa Hukuku, AB ve Türkiye İlişkileri, Dış Ticaret Örgütü ve Bölgesel Ticaret Anlaşmaları, İç Pazar Hukuku, Kişilerin Serbest Dolaşımı, AB Hukukunda Mülteciler, AB Rekabet Hukuku, AB Hukukunda Türk Vatandaşlarının Hakları gibi konu başlıkları Amsterdam ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültelerinden uzman akademisyenler ve Avrupa Birliği Adalet Divanı (ABAD) hâkimleri tarafından anlatılacak. Bu sene yaz okulunda görev alan öğretim üyeleri Prof. Dr. Aart Loubert, Prof. Dr. R.H. van Ooik, Prof. Dr. T.A.J.A. Vandamme, Prof. Dr. A.A.M. Schrauwen, Prof. Dr. Jim Mathis, Prof. Dr. Vilenas Vadapalas ve Prof. Dr. Dr. h.c. Rolf Gutmann olacak.

İKV ve TOBB tarafından desteklenen AB Hukuku Yaz Okulu, sadece Türkiye’deki hukuk fakültesi öğrencileri, hâkim, savcı ve avukatlar tarafından değil, aynı zamanda yurt dışındaki pek çok üniversitedeki hukuk fakültesi öğrencileri ve yabancı hukukçular tarafından yoğun ilgi görüyor. Ayrıca, her sene AB Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı gibibakanlıklardan çok sayıda bürokrat; Rekabet Kurumu, Türk Patent Enstitüsü, Sermaye Piyasası Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu gibi çeşitli kurumlardaki uzman, uzman yardımcısı ve yetkililer programa katılıyor.

BAKMADAN GEÇME!