Avrasya Maratonu'nda Kadir Topbaş da koştu

Güncelleme Tarihi:

Avrasya Maratonunda Kadir Topbaş da koştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2012 14:59

Bu yıl ilk kez “altın” kategoride düzenlenen 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'nu kapsamındaki halk yürüyüşü, büyük bir katılımla gerçekleşti.

Altunizade Köprüsü'nün altında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından startı verilen ve 100 bin kişiyle sınırlandırılan halk yürüyüşüne katılanlar, Boğaziçi Köprüsü'ne yöneldi.

Katılımcılar, güzel havayla birlikte köprüdeki farklı etkinlikler sayesinde keyifli anlar yaşadı. Yürüyüş, köprü geçişinin ardından Barbaros Bulvarı sapağından Beşiktaş'a doğru devam etti. Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan binlerce kişi, parkuru BJK İnönü Stadı'nın yanında tamamladı. Bitiş noktasına gelen katılımcılar, burada da hatıra fotoğrafı çektirdi.

-Kadir Topbaş da koştu-

34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu halk yürüyüşüne İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray da katıldı.

Koşunun startını verdikten sonra yoğunluğun azalmasıyla Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçen Kadir Topbaş, yürüyüş sırasında aktivitelere katılarak, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Topbaş, yürüyüşünü köprü bitiminde sonlandırdı.

Yürüyüş sırasında Topbaş, 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'nun, dünyada yapılan en iyi 6 maraton arasında yer alması için çalıştıklarını belirtti.

Topbaş, “34. yılında altın kategoride Avrasya Maratonu, müthiş bir olay. Bu bizi 2020 Olimpiyatları'na taşıyacak bir olgu. Milletçe, coşkuyla yürümekteyiz. Şu anda 17 kentte maraton yapılmakta. İlk 6'da olanlar içine girmeye çalışacağız ve bunu hak ettiğimize inanıyorum” diye konuştu.

Topbaş, şöyle devam etti: “Milletçe geleceğe yürümekte olduğumuz bu dönemde şehitlerimiz var. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Umuyorum ki kan dursun ve akmasın. Bu ülke hepimize yeter. Şu anda dünyada etkin bir güç olma yönünde ilerliyoruz. Bunu engellemek isteyen güçlerin oyununa gelmeyecek şu halkı ve milleti görüyorsunuz.”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ise dünyanın ilk ve tek kıtalararası maratonu olan 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'na destek vermekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Şehir maratonları her yıl düzenlendikleri şehrin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkılarda bulunuyor. New York, Londra, Berlin, Boston, Tokyo ve Chicago'da düzenlenen maratonlar, milyonlarca seyirci, on binlerce atlet ve turisti maraton döneminde bu kentlere çekiyor ve ekonomiye yüz milyonlarca dolar katkı sağlıyor. 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu sayesinde de atletlerin yakınlarıyla birlikte yaklaşık 40 bin kişi bu hafta sonu yurt dışından İstanbul'a geldi. Bu rakamın her geçen yıl daha da artacağına inanıyoruz. Dünyanın en büyük mobil iletişim şirketlerinden biri olarak, sahip olduğumuz global iletişim ağımızı Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu için seferber edeceğiz. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'nu dünyanın en büyük 7. maratonu yapmayı hedefliyoruz.”

-Sosyal sorumluluk etkinlikleri-

34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu, koşuların yanı sıra çeşitli sosyal sorumluluk etkinliklerine de ev sahipliği yaptı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları mensupları, açtıkları pankart ve dövizlerle seslerini duyurmaya çalıştı. Engelli vatandaşların yanı sıra, doğa dernekleri, sigara, alkol ve uyuşturucuya karşı döviz taşıyan katılımcıların haricinde, meme kanseri ve organ bağışı ile ilgili etkinlikler de yapıldı.

İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, köprünün yarısını meme kanserine, diğer yarısını da organ bağışına dikkati çekmek için geçtiğini ifade ederek, “Organ nakli sebebiyle bekleme listesinin ne kadar acı tabloların olduğunu, organ bağışının olmamasından dolayı bu insanların sessiz sedasız hastane köşelerinde ve evlerinde öldüklerini hatırlatmak istediğim için bu yürüyüşe katıldım” diye konuştu.

-Köprüde romantik anlar-

Halk yürüyüşünde, önceki yıllarda olduğu gibi renkli görüntülerin yanı sıra romantik anlar da oluştu.

Koşu sırasında sevgilisine evlenme teklif eden bir genç, “Evet” cevabı aldı. Bununla birlikte evliliklerinin 25. yılını kutlayan bir çiftin duygulu anları katılımcıların ilgisini çekti. Türkiye liglerinde yer alan takımların taraftarları da yürüyüşe formalarıyla katıldı.

Halk yürüyüşünün geleneği haline gelen köprüde kahvaltı alışkanlığı bu yıl da sürdü. Köprü üstündeki seyyar satıcılar, “Köprüde simit keyfi” sloganıyla simit ve içecek satmaya çalıştı. Bazı katılımcılar, aldıkları simitlerin yanı sıra beraberlerinde getirdikleri yiyeceklerle köprü üstünde kahvaltı yaptı.

Boğaziçi Köprüsü üstündeki görevlilerin, güvenlik nedeniyle bariyerlerin geçilmemesi yönündeki uyarılarına rağmen katılımcılar, kendilerine ayrılan bölümün dışına çıkarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yürüyüş sırasında Mehteran Takımı ve Vodafone'un bando ekibi de çaldıkları marşlarla katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Bu arada, Beşiktaş'ın eski futbolcusu Pascal Nouma da yürüyüşe katıldı. Katılımcılar, Nouma'ya büyük ilgi gösterdi.

Vodafone'un maratona özel geliştirdiği “VMaraton” uygulaması ile İstanbullular, organizasyonla ilgili ihtiyaç duydukları tüm bilgilere kolay bir şekilde ulaştı.
Bu arada, maratona 3 bin 838, 15 Kilometre Koşu'ya 5 bin 469, 8 Kilometre Koşu'ya ise 3 bin 699 atletin katıldığı bildirildi. Bunun yanı sıra, ABD'deki Sandy Kasırgası nedeniyle iptal edilen New York Maratonu'na kayıt yaptıran 54 sporcu da İstanbul Avrasya Maratonu'nda yarıştı. Maratona, tüm dünyada tanınan ABD'li atlet “Çıplak Ayak Ted”in de katıldığı öğrenildi.

Öte yandan, tüm koşular ve halk yürüyüşü için yurt dışından yaklaşık 20 bin kişinin kayıt yaptırdığı, katılımcıların yakınlarıyla birlikte yaklaşık 40 bin kişinin İstanbul'a geldiği geldiği ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!