Avrasya Ekonomi Zirvesi toplandı

Güncelleme Tarihi:

Avrasya Ekonomi Zirvesi toplandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 21:07

MARMARA Grubu Vakfı tarafından yirmi yıldır aralıksız olarak gerçekleştirilen Avrasya Ekonomi Zirvesi dün akşam düzenlenen geleneksel defile ile başladı.

Haberin Devamı

6 Nisan’da bitecek zirveye bu yıl 44 ülkeden 200 devlet adamı, akademisyen, işadamı ve din adamı katıldı. “İnsanlık bir Yol Ayrımında” başlığı altında toplanacak olan 20. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin şeref konuğu ise dünyaca ünlü yazar ve vizyoner Edward De Bono oldu. Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Bosna - Hersek Cumhurbaşkanı Mladen Ivanic, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Gagavuzya Özerk Bölge Başkanı Irina Vlah ile zirveye ülkeleri adına katılırken Avusturya aralarında eski Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, eski Şansölye Dr. Erhard Busek ve eski Milli Savunma Bakanı Warner Fasslabend’le yer aldı. Azerbaycan Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin bu yıl da yıldız ülkesi oldu.
Eski İsrail Meclis Başkanı Dalia Itzik’le Zirve’ye katılırken Bosna Hersek Meclis Başkanı Safet Softic ve Devlet Sekreteri Melika Mahmutbegovic’le, 20. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde yer aldı. Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş, Mehmet Şimşek ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’la katılacağı zirvede Türkiye Jokey Kulübü de geleneksel hale getirdiği Avrasya Ekonomi Zirveleri Kupası Koşusu’nu tertipleyerek, katılıyor. Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver, gerçekleşecek Zirve’yi Türkiye’nin aydınlık yüzünü 44 ülkeden gelen konuklara göstermek için bir fırsat olarak değerlendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!