AVM'ler Meclis'te gündem oldu

Güncelleme Tarihi:

AVMler Mecliste gündem oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 12:09

2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bütçesi üzerinde devam ediliyor. Toplanan komisyonda muhalefet vekilleri AVM’leri ve imar koşullarını eleştirdi.

Haberin Devamı

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, AVM'lerin sayısının çok arttığını belirtti. Semt kültürünün ve esnafın bu nedenle zarar gördüğünü söyledi. Paylan, "Yeni AVM ruhsatı verilmemesi gerekiyor. Şehir dışındaysa eyvallah ama şehir içinde zinhar verilmemeli. AVM etrafındaki esnafın da korunması gerekiyor. Onlar kent kültürünün taşıyıcıları" ifadelerini kullandı.    

AVMler Mecliste gündem oldu

 MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, küçük esnafın finansman, mesleki belgeler gibi konularda kendilerine ilettikleri sıkıntıları olduğunu dile getirerek, bu sıkıntıların çözülmesi konusunda atılacak adımlara destek vereceklerini belirtti. Günal, "Bu AVM furyasında, küçük esnafın desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.    

Haberin Devamı

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta AVM'lerin artmasının ise tüketimi körüklediğini kaydetti. "Şehir içinde AVM, olacak iş değil" ifadesini kullanan Usta, küçük esnafa verdiği zararın ötesinde kent trafiğini olumsuz etkilediğini, ithal ürünlerin satışını artırdığını, kültürel yaşantıya zarar verdiğini de dile getirdi.    

AVMler Mecliste gündem oldu

 

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının güvenilirlik açısından önemli bir konumda bulunduğunu, yanlış dış politika nedeniyle sınırları kevgire dönen ülkede gümrüklerin güvenliği ve güvenilirliği konusunda sorunların yaşanmasının da kaçılınmaz olduğunu savundu.     

Durmaz, AVM'lerin küçük esnafa verdiği zararların ötesinde kültürel yozlaşmaya da yol açtığını belirterek, müşteri satıcı arasındaki iyi ilişkileri ortadan kaldırdığını söyledi. AVM'nin toplumun kimyasını bozduğunu aktaran Durmaz, "Torunlarımızı, çocuklarımızı aradığımızda 'Annen sabah kahvaltı hazırlayacak. Siz de gelin' dediğimizde 'Babacım, dedecim biz AVM'ye gideceğiz program yaptık' denilerek yanıt alınıyorsa, farklı kültürel yozlaşmayı da beraberinde getiriyor" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

AVMler Mecliste gündem oldu

LİSANSLI DEPOCULUĞA DEĞİNDİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, lisanslı depoculuğa değindi. Bu uygulamanın en fazla fındıkta gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizen Çaturoğlu, "Fındık bizim stratejik bir ürünümüzdür. 2023 yılı projeksiyonunda fındık ürününden 5 milyar dolar ihracat geliri sağlanması öngörülmektedir" ufadesini kullandı. Çaturoğlu, Bakanlığın daha etkin rol almasını ve lisanslı depoculuğun fındıkta etkin bir mekanizma haline getirilmesini de istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!