Avcı: Fahri turizm elçisi olun

Güncelleme Tarihi:

Avcı: Fahri turizm elçisi olun
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 11:19

Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’na katılmak üzere Berlin’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nde onuruna verilen resepsiyona katıldı.

Haberin Devamı

RESEPSİYONA, çok sayıda Berlinli vatandaşı ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmada Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızı komşularıyla birlikte bu sene Türkiye’de tatil yapmaya çağırdı. Türkiye’nin içinden geçtiği kritik dönemde, turizm konusunda vatandaşlardan ülkelerinin yanında yer almasını isteyen Avcı, şunları söyledi:

“Değerli kardeşlerim, sizleri turizmde yeni bir atılım başlattığımız bu dönemde, tarihi, coğrafyası ve insanıyla özel bir ülke olan Türkiye’de komşularınızla, dostlarınızla tatil yapmaya davet ediyorum. Millet olarak topyekün taşın altına elimizi koymamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Bildiğiniz gibi dünya turizmi son dönemde küresel terörün tehdidi altında. Söz konusu olaylardan Türk turizmi de menfi şekilde etkilenmiştir. Bu maksatla 2016 yılında hükümetimizin yürürlüğe koyduğu turizm acil eylem planı destek paketine ek olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde büyük bir turizm hamlesi başlattık. Bu kapsamda ‘Komşunu Al Gel’ kampanyasıyla hem yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı hem de komşularını tatillerini geçirmek üzere ülkemize davet ediyoruz. Vatandaşlarımızın ve Türk Sivil Toplum kuruluşlarının Türkiye’nin birer fahri turizm elçisi gibi çalışmalarını istiyoruz. Düğünlerinizi, törenlerinizi Türkiye’de yapmanızı istiyoruz.”

Haberin Devamı

Berlin’in sevilen müzik gruplarından ‘Ensemble Olivinn’ de Bakan Nabi Avcı onuruna verilen akşam yemeğine müzikleriyle eşlik etti.
Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın da Türkiye’nin ITB fuarına güçlü bir katılım sağladığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!