Avare'nin Şiiri

Güncelleme Tarihi:

Avarenin Şiiri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2009 11:54

İkindide çıktık yola, Git git bitmez. Buz sinekleri, akrep/yelkovan, ahretlik manda; Git git bitmez.

Haberin Devamı

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

SARKAÇ

İkindide çıktık yola,
Git git bitmez.
Buz sinekleri, akrep/yelkovan, ahretlik manda;
Git git bitmez.
Oynaşımın közlediği bir zıkkım biber;
Git git bitmez.
Niye duraladık o kuşuçmaz handa?
Vara vara bu zırva ikindiler.

Metin Eloğlu

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Jose Saramago
Not Defterimden
Turkuvaz Kitap

Nobel ödüllü Portekizli romancı Jose Saramago, 27 Kasım 2007’de ölümün eşiğinden döndü. Tam dokuz saat sonra yeniden hayata kavuştuğunda, yeni bir karar aldı. Eşi, baldızı ve bacanağının yardımıyla internette bir günlük açtı. Dünya sorunlarıyla ilgili endişelerini, dertlerini içine atmak yerine yazıya dökmeye karar verdi. Bu kitap, 2008 Eylülü ile 2009 Martı arasında yazdığı 100 civarında kısa yazıdan derlenmiş. Lizbon’u anlattığı etkileyici yazıyla başlayan kitap, iklim değişiminden, Bush’un yalanlarına, Obama’nın seçilmesinden İsrail politikalarının eleştisine kadar uzanıyor. Bu arada Fernando Pessoa, Carlos Fuantes, Jorge Amado gibi yazarların birer sayfada büyüleyici portreleri çiziliyor.

Haberin Devamı

SEYAHATTE NE OKUYALIM

EBRU ŞALLI BU KİTABI ÖNERİYOR
Aykut Oğut
Evrenden Torpilim Var!
Dharma Yayınları

Manken Ebru Şallı, seyahat etmeyi seviyor. Yurtiçinde Fethiye, Bodrum ve Uludağ’ı doğasından dolayı tercih ediyor. Yurtdışında Milano ve Paris’in tarihi güzellikleri, yemekleri hoşuna gidiyor. İlk fırsatta Hindistan ve Çin’i görmek istiyor. Ebru Şallı, Avare okuyucularına Aykut Oğut’un “Evrenden Torpilim Var!” adlı kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

SUAT ATEŞDAĞLI BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR
Babutsa / London Calling
4 Mart Müzik

DJ Suat Ateşdağlı, mesleğinden dolayı pek çok yeri görme fırsatı bulmuş. Yurtiçinde Bodrum’un eğlence hayatı ve temiz havasını seviyor. Fethiye’nin manzarası ve sessizliği hoşuna gidiyor. Karadeniz sahillerini merak ediyor. Yurtdışında Atinalıların gece hayatını bize yakın buluyor. Paris’te kendini Avrupalı hissettiğini söylüyor. Roma’nın ambiyansını ateşli olarak tanımlıyor. New York’a seyahat etmeyi istiyor. Suat Ateşdağlı, Avare okuyucularına Babutsa’nın “London Calling” isimli albümünü öneriyor.
 
 
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!