Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2008 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

GEÇİT

İncecikten bir kalıncaya geçiyorum;

Suyunuz var mı? acıktım da...

Suskunluğa atılan her adımda,

Diyorum ve dinliyorum.

Sonra çiçekler başlıyor ulumaya;

Demek ki doğa-toplum ilişkisi kördüğüm...

Elifi elifine elli yıldır gördüğüm;

Kimsenin ayakları eremiyor suya.

Döneceğim elbet, azıcık bekle;

Etten çarçabuk sıyrılmaz ki bunca sinir.

Seni özlerken de, bıkarken de gülümsenir;

Kan/ter içinde, gözyaşıyla, emekle...

Metin Eloğlu

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Karanlıktaki Adam

Paul Auster

Can Yayınları



Amerikan edebiyatının popüler ve saygın yazarlarından Paul Auster’ın yeni romanı tüm dünyayla aynı anda Türkiye’de de yayınlandı: Karanlıktaki Adam. Kitabın konusu kısaca şöyle: 72 yaşında eski bir kitap eleştirmeni olan August Brill, geçirdiği bir araba kazasından sonra kızı ve torunuyla birlikte oturmaktadır. Uykusuz bir gecede, anımsamak istemediği düşünceler ve olayları, karısının ölümünü, torununun erkek arkadaşının Irak’ta vahşice öldürülüşünü kafasından çıkarmak için, kendi kendine öyküler anlatmaya başlar. ABD’nin Irak’la değil de, kendi kendisiyle savaşta olduğu bir öykü kurar. Bu hayalinde, ABD’de kanlı bir iç savaşa sürüklenmiştir. Gece ilerledikçe, Brill’in öyküsü de gittikçe yoğunlaşmaya başlar. Unutmak istedikleri geri gelir.



SEYAHATTE NE OKUYALIM

BUNNU YILDIRIMLAR BU KİTABI ÖNERİYOR

Ağrı’nın Derinliği

Ece Temelkuran

Everest Yayınları


Oyuncu Bennu Yıldırımlar, fırsat buldukça seyahat etmeye çalışıyor. Yurt içinde Ayvalık’ı, ailesi orada yaşadığı için tercih ediyor. Ankara’ya eşinin ailesi ve arkadaşlarını görmek için sık sık gidiyor. Kars’ın tarihini çekici buluyor ve "Keşke biraz daha bakımlı olsa" diyor. Yurtdışında daha önce yaşadığı İngiltere’ye seyahat etmeyi seviyor. Alışkın olduğu için yabancılık çekmediğini belirtiyor. İlk fırsatta Çek Cumhuriyeti ile eski Yugoslavya topraklarını görmek istiyor. Bennu Yıldırımlar, Avare okuyucularına Ece Temelkuran’ın "Ağrı’nın Derinliği" kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

SAHRAP SOYSAL BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Bülent Ortaçgil-Teoman

Konser

Avrupa Müzik


Yemek kitabı yazarı Sahrap Soysal’ın seyahatlerinde ilk tercihi Karadeniz yaylaları. Su kaynaklarını ve yeşil doğasını seviyor. Konya’nın uçsuz bucaksız bozkırlarından etkileniyor, kendini Binbir Gece Masalları’ndaki gibi hayal aleminde görüyor. Bodrum’un denizine bayılıyor, evinde pek çok misafir ağırlıyor. İlk fırsatta Kastamonu’daki Küre Dağları Milli Parkı’nı ve Abana’yı tekrar görmek istiyor. Yurtdışında İtalya’daki Como Gölü’nün sisli havasından ve dağ keçilerinin tırmandığı sarp dağlarından etkileniyor. Stockholm’un tarihi dokusu ve bozulmamış doğal güzellikleri hoşuna gidiyor. Yunan adalarını, yemekleri, konukseverliği ve müziği ile Türkiye’ye yakın bulduğu için tercih ediyor. İskandinavya ve Hawaii’yi merak ediyor. Sahrap Soysal, Avare okuyucularına Bülent Ortaçgil ve Teoman’ın "Konser" albümünü öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!