GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

ÇEKİRDEK

Gökte bir dümdüz arı

Otta bir meneviş

Bak elin elime değdi

Evde bir kuş kıpırtı

Sokakta örgü sesleri

Bak göz göze geliverdik

Suyun çekirdeğindeki

Metin Eloğlu

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Bora Ercan

Odysseus Adaları


Paloma Yayınları

Bora Ercan, yeni kitabında Odysseus’un eve dönüş yolunu takip ederek yeniden yollara düşüyor. Sırt çantasının üzerinde uyku tulumu ve mat, içinde ise not defteri, hep kaybedip yeniden aldığı diş fırçası, tarak, birkaç tişört, bir fotoğraf makinesi, Girit’ten iki kuşak öncesinden akrabalarının eski bir fotoğrafı, İzmir’de geçen çocukluğunun hatıraları ve Ankara’daki gençliğiyle birlikte Oktay Rifat’ın, Názım’ın, Seferis’in, Ece Ayhan’ın, Kavafis’in şiirleri ve elbette İlyada ve Odysseia var. Okur, sadece çok bilinen Girit, Mykonos, Santorini, Midilli, Rodos, Kıbrıs gibi adalara değil, Kefalonya, Korfu, Thasos, İthaka, Meis ve daha birçok küçük büyük adaya, oralardaki köylere, kasabalara, kentlere ve başka denizlere gidiyor. Kitabın son sayfalarındaki fotoğraflar gezilen yerleri hafızanızda daha net canlandırmanızı sağlıyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

SARO BU KİTABI ÖNERİYOR

Kızıl Ejder

Thomas Harris

Altın Kitaplar


Şarkıcı Saro, sakin yerlere seyahat etmeyi seviyor. Asos’un doğal güzelliklerini beğeniyor. Dinlenmek için Bodrum ve Ayvalık’ın sakin, doğayla içiçe olan yerlerini tercih ediyor. İlk fırsatta Van’a seyahat etmek istiyor. Yutdışında en çok İtalya’yı merak ediyor. Saro, Avare okuyucularına Thomas Harris’in "Kızıl Ejder" romanını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

MERVE SEVİ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Enrique Iglesias

Insomniac


Oyuncu Merve Sevi, sıcak yerlere seyahat etmeyi tercih ediyor. Ağva’da göl kenarında balık yemeye bayılıyor. Çocukluğundan bu yana gittiği Bodrum’dan vazgeçemiyor. Çeşme’yi merak ediyor. Yurtdışında fırsat buldukça Almanya’da yaşayan anneannesinin yanına gidiyor. Florida’yı görmek istiyor. Merve Sevi, Avare okuyucularına Enrique Iglesias’ın "Insomniac" albümünü öneriyor.
False