Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2007 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

ŞİİR VE TABİAT

Birinde söylenen her güzel mısra

Münbit bir iklimde temiz bir menba

Gibi bir asırdan bir asra akar.

Bugün de yer bulur, elbet yarın da

İnce kadınların dudaklarında,

Binlerce áşıkın kalbini yakar.

Lákin, ne yazık ki bütün şiirler

Lisana girerken, heyhát kaybeder

Ebediyetinden, güzelliğinden.

Yolcu, emin ol ki, en güzel şiir,

Elbet bu söylenen sözler değildir,

Tabiatı seyret şiir istersen!

ALİ MÜMTAZ AROLAT



AVARE’NİN ÖNERİSİ

Starbucks Hayatımı Nasıl Kurtardı?

Michael Gates Gill

Mikado Yayınları


Starbucks Hayatımı Nasıl Kurtardı? kitabının yazarı Michael Gates Gill, New Yorker yazarı Brendan Gill’in oğlu. Yale Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra 25 sene J. Walter Thompson reklam ajansında Kreatif Direktör olarak çalıştı. Şu anda New York’ta çalıştığı Starbucks’a yürüme mesafesinde oturuyor. Çalıştığım en iyi iş, dediği işinden emekli olmayı düşünmüyor. Kitapta kendi hikayesini anlatıyor. Konusu kısaca şöyle: 50’li yaşlarında Gill’in her şeyi vardı. Banliyöde bir malikane, kalabalık bir aile, üst düzey bir eğitim, yüksek gelirli bir iş. Altmış yaşına geldiğinde eğitimi dışında her şeyini kaybetti. İşinden çıkarıldı, ilişkisi aile hayatının sonu oldu ve beyninde yavaş ilerleyen bir ur teşhis edildi. Gill’in geliri, sağlık sigortası ve parası yoktu. Bir gün bol sütlü kahvesini içerken, 28 yaşlarında bir Starbucks müdürü kendisine iş teklif etti. Gill işi kabul etti. Starbucks’ta çalışmaya başlamasıyla önyargılı bir kişilikten daha ağırbaşlı ve mutlu bir kişiliğe dönüştü. Kitabı yakın bir gelecekte beyazperde de görebileceksiniz. Film haklarını satın alan Universal Pictures, başrolü Tom Hanks’e vermeyi planlıyor.

Heybeliada Öyküleri

Nejat Gülen

Adalı Yayınları


Marmara Denizi’nin kuzey kıyısındaki küçük bir adada hayat ne kadar renkli, farklı olabilir? Adaya tutkuyla bağlı Nejat Gülen’in öykülerini okurken Heybeli’nin insan, kültür zenginliğine tanık olup şaşıracaksınız. Gülen, Adalı bir mali müşavir. Bahriye Tarihi, Anılarımda 27 Mayıs ve Yassıada, Tarihi Coğrafyasıyla Heybeliada gibi kitapların yanı sıra İstanbul’daki hayatı ve adayı eksen alan öykü kitapları ve bir de romanı yayımlandı. Heybeliada Öyküleri’nde ise adalıların ve adadaki mekanların öykülerini anlatıyor.

Ölü Zaman Gezginleri

Hasan Ali Toptaş

Doğan Kitap


Alman basını onu "İslami mistisizmin edebi kazanımlarıyla zenginleşmiş Doğu’nun Kafkası" olarak yorumluyor. Romancı, öykücü Hasan Ali Toptaş "Ölü Zamanın Gezginleri"nde iki ana başlık altında 16 öyküsünü bir araya getirmiş. İlk bölüm kitaba adını vermiş. İkinci bölüm ise "Yoklar Fısıltısı" adını taşıyor. Şiirsel bir dille yazılmış kısacık öyküler okurun hafızasında soru işaretleri bırakarak su gibi akıp gidiyor. Kitap sizin için ideal bir seyahat arkadaşı olabilir.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ÖZGÜN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Şebnem Ferah

İstanbul Konseri

Pasaj Müzik




Şarkıcı Özgün’ün seyahat ederken ilk tercihi kalabalık yerler oluyor. Yurtiçinde İzmir’in sıcağını seviyor. Memleketi Eskişehir’e ailesini görmek için sık sık gidiyor. Öğrencilik yıllarının geçtiği Ankara’da anılarını tazelediğini söylüyor. En kısa zamanda Mardin’i görmek istiyor. Yurtdışında Londra’da sık sık alışveriş yapıyor. Paris’i büyüleyici buluyor. Barcelona’yı merak ediyor. Özgün, Avare okuyucularına Şebnem Ferah’ın "İstanbul Konseri" albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

GÖKÇE BAHADIR BU KİTABI ÖNERİYOR

Murathan Mungan

Yüksek Topuklar

Metis Yayınları


Yaprak Dökümü dizisinin oyuncularından Gökçe Bahadır, sıcak yerlere seyahat etmeyi seviyor. İzmir’de yürüyüş yaparken mutlu olduğunu söylüyor. Gökçeada’yı sakin ve huzur verici doğası için tercih ediyor. İlk bulduğu fırsatta Eskişehir’e seyahat etmek istiyor. Yurtdışında Yunanistan’ın caddelerine bayılıyor. Kıbrıs’ın temiz denizi hoşuna gidiyor. Floransa ve Londra’yı merak ediyor. Gökçe Bahadır, Avare okuyucularına Murathan Mungan’ın "Yüksek Topuklar" kitabını öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!