GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

UMUT

Sanki zındandan çıktım, derim kamaşıyor

Bir papatya tırmanıyor paçamdan

Omuzuma bir bulut tünüyor

Tüyden hafif, sudan ince

Sevi bitti miydi seyrekleşiyorum

Sıklaşmam bir başkasına ilkce

Yarın öbürgün daha öbürgün

İlkyaz ve sen ille geliyor

Metin Eloğlu

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Etkin Hafıza Teknikleri

R. Oğuz Türkkan, Tuğrul Türkkan

Pegasus Yayınları


Hafızamızda tutmamız gereken bilgiler hızla artıyor. Fakat bilgiler yığıldıkça, hızla unutuyoruz. "Etkin Hafıza Teknikleri" isimli kitap kısa sürede sizin için gerekli olan bilgi ve fikirleri anımsatmayı vaat ediyor. Kitap sayesinde çevrenizdeki, görsel, işitsel, sayısal, yazılı bilgilerden sizin için önemli olanları seçerek dikkatinizi gerekli olana yoğunlaştıracak ve çeşitli tekniklerle kalıcı hale getireceksiniz. Hafıza nedir, nasıl hatırlar, nasıl unuturuz, etkin hafızanın 11 kuralı, hafıza geliştirme teknikleri de kitaptaki konulardan bazıları. Kitabın başında yer alan testleri uygulayarak hafızanızın düzeyini tespit edebilirsiniz.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

PELİN BATU BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Cold War Kids

Robbers and Cowards


Oyuncu Pelin Batu, tarihi yerlere seyahat etmeyi tercih ediyor. Yurtiçinde Efes’in tarihi dokusu ve doğasının iç içe olmasına bayılıyor. Antakya’nın mezelerini çok seviyor. Safranbolu’nun mimarisinin Osmanlı’dan örnekler taşıması hoşuna gidiyor. Yurtdışında Londra’yı eski kitapçıları ve tiyatroları için tercih ediyor. İtalya’nın şarap ve yemeklerine hayran. İspanya’nın modern tarihi güzelliklerini beğeniyor. İlk fırsatta Güney Amerika, İran ve Yemen’i görmek istiyor. Pelin Batu, Avare okuyucularına Cold War Kids’in "Robbers and Cowards" albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

LEMAN SAM BU KİTABI ÖNERİYOR

Vahşi Zevkler

Lev Tolstoy

Kaos Yayınları


Şarkıcı Leman Sam, sıcak yerlere seyahat etmeyi seviyor. Yurtiçinde Kapadokya’nın doğasına hayran. Ege Bölgesi’nin sıcaklığına bayılıyor. İlk bulduğu fırsatta Kaz Dağları’na seyahat etmek istiyor. Sam, yurtdışında Hindistan’da huzur buluyor. Türkiye’ye çok benzettiği Yunanistan’ın müzikleri ilgisini çekiyor. İspanya’nın da güneşli günleri hoşuna gidiyor. Prag’ı merak ediyor. Leman Sam, Avare okuyucularına Lev Tolstoy’un "Vahşi Zevkler" kitabını öneriyor.
False