GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

Sarmısak darbedir aşka

dereotunu severim

bayılırım naneye ve maydanoza

kırmızı turp yeşil soğan roka

buldum mu keyifle yerim

ama yine en iyi dostu

balığın ve rakının taze sarmısaktır derim



sen dediğime bakma

sarmısak darbedir aşka



Ahmet Necdet

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Hindistan Beni Çağırdı

Neslihan Kayalar

Ganj Yayınları


Neslihan Kayalar imzalı "Hindistan Beni Çağırdı" yıllarca plazalarda çalışmış bir kadının Hindistan seyahatini anlatıyor. Kayalar, her şeyi bırakıp soğuk kış aylarında karayolu üzerinden Hindistan’a doğru üç haftalık bir yolculuğa çıktı. Gezi sonunda birçok deneyimle ülkesine geri döndü. Yol boyunca yaşadıklarını, gözlemlerini, ruhunda iz bırakan tecrübelerini de bu kitapla size aktarıyor. Hindistan Beni Çağırdı, seyahat notlarının ötesinde edebiyatta türler arası bir yolculuk denemesi. Okurunu bazı yerlerde güldürürken, bazı bölümlerinde düşündürüp, hüzünlendiriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

ÇAĞLA KUBAT BU KİTABI ÖNERİYOR

Ahmet Ümit

Patasana

Doğan Kitap


Manken Çağla Kubat, sıcak yerlere seyahat etmeyi seviyor. Alaçatı, Datça ve Bodrum’da rüzgar sörfü yapıyor. İlk fırsatta Gökçeada’ya seyahat etmek istiyor. Yurtdışında, liseyi de okuduğu İtalya ilk tercihi. Miami’nin sıcak havası ve eğlence hayatı ilgisini çekiyor. İspanya’nın kültürel zenginliklerini beğeniyor. Avustralya ve Güney Afrika’yı merak ediyor. Çağla Kubat, Avare okuyucularına Ahmet Ümit’in "Patasana" kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

DOLAPDERE BIG GANG BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Beady Belle

Closer


Universal



Geçen yıl yayımladıkları Local Strangers albümüyle büyük ilgi gören Dolapdere Big Gang grubu, konser vermek için yurtiçi ve yurtdışında pek çok yeri dolaştı. Grubun yurtiçinde ortak favori şehri Antalya. Konser nedeniyle sık sık gittikleri Antalya’yı işin yanı sıra tatil de yapabildikleri için seviyorlar. İzmir’i ise İstanbul’a benzetiyorlar. Yurtdışında en çok kozmopolit ve modern yapısına hayran oldukları New York’u beğeniyorlar. Milano’nun tarihsel dokusu onları çok etkiliyor. Kendilerini en rahat hissettikleri ülkeninse İspanya olduğunu söylüyorlar. Dolapdere Big Gang grubu, Avare okuyucularına, Beady Belle’nin "Closer" albümünü öneriyor.
False