Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2007 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

BU ŞEHİR

Canım sıkılır kahveye çıksam.

Eve girsem bir baş ağrısı.

Kahveciye borçluyum,

Manava da borçluyum.

Adam olamadım bu şehirde,

Adam olamadım.

Akşamları yalnızlıktan,

Sabahları işsizlikten,

Ve senin yüzünden,

Deniz kenarı...

Edip Cansever

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Dorit Rabinyan

Bizim Düğünler

Doğan Kitap


Dorit Rabinyan, 22 yaşında yayımlanan ilk romanı "İranlı Gelinler"le Yitzhak ve Wingate ödüllerini kazandı. 1997’de yazdığı "Ha-Bahur Şel Şuli" adlı senaryoyla İsrail Film Akademisi En İyi Senaryo Ödülü’nün sahibi oldu. Şimdi de Doğan Kitap’tan çıkan "Bizim Düğünler" adlı kitabıyla karşımızda. Konusu kısaca şöyle: İrani, Hindistan’dan İsrail’e yeni taşınmış Soli’yle deniz kenarında tanışır. İrani, sessiz ve utangaç, annesi oldukça baskın bir karakterdir. İki genç birbirlerine aşık olup evlenir. İrani’nin annesinin gelinliğe iliştirdiği 5.854 incinin 5.754 tanesiyle tropikal ağaçların gölgeleri altında küçük bir ev alırlar. Beş çocukları olur. Hepsi de anne babalarının büyük aşkınıgörüp gerçek aşkı, koşulsuz sevgiyi arar.



SEYAHATTE NE OKUYALIM

BERNA LAÇİN BU KİTABI ÖNERİYOR

Olasılıksız

Adam Fawer

April Yayıncılık


Oyuncu Berna Laçin, sıcak yerlere seyahat etmeyi seviyor. Doğduğu İzmir’in hayatında özel bir yeri var. Bodrum’dan çok keyif alıyor. Girne’ye ailesinin yaşadığı yer olduğu için gidiyor. İlk fırsatta Karadeniz kıyılarını görmek istiyor. Yurtdışında Floransa’nın tarihiyle sokak yaşamının içiçe olduğunu düşünüyor. Barcelona’yı İzmir’e benzettiği ve yemeklerini beğendiği için tercih ediyor. Londra’nın tiyatrolarını beğeniyor. Kızı hayvanları çok sevdiği için Güney Afrika’ya gitmeyi planlıyor. Berna Laçin, Avare okuyucularına Adam Fawer’in "Olasılıksız" kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

EGE BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Monica Molina

A Vida

Emi


Şarkıcı Ege, sakin yerlere seyahat etmeyi tercih ediyor. Marmaris ve civarına kültürel güzelliklerinden dolayı gidiyor. Çanakkale’den Hatay’a kadar olan tüm sahil kentlerini balık tutabileceği ve kafasını dinleyebileceği yerler olarak görüyor. Huzur bulacağını düşündüğü Rize’yi merak ediyor. Yurtdışında Amsterdam’ın halkını ve lunaparklarını beğeniyor. New York’u İstanbul’a benzetiyor. Paris’in müzelerini gezip yemeklerini yemeye bayılıyor. İlk fırsatta Portekiz’e seyahat etmek istiyor. Ege, Avare okuyucularına Monica Molina’nın "A Vida" albümünü öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!