Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2007 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

YOK YERE

Yalnızlığım kalabalık gitgide

Soğuk güneşler gibi çekildim kentin sokaklarından

Yoksa koruyamam bu sevinci kırılır kolum kanadım yoksa

Hani yok mu ya hani ne derler işte yok yere

Yalnızlığım yalnızlığım gitgide

Yığınları yerine koyuyorum sıradağları diziyorum ardarda

Bunu ben ister miydim oysa hiç ister miydim

Kapılarda kalmasaydım, nasıl söylesem? Yarı yolda

Hani yok mu ya hani ne derler hani işte yok yere

Yalnızlığım kalabalık



ARİF DAMAR



AVARE’NİN ÖNERİSİ

Lawrence Durrell

Karanlık Labirent

Can Yayınları


Lawrence Durrell’in, Akdeniz romanları serisi içinde yer alan Karanlık Labirent romanı Girit’i anlatıyor. Kitabın konusu kısaca şöyle: II. Dünya Savaşı’ndan hemen sonra Girit’e gelen bir İngiliz turist grubu, adanın ünlü labirentini gezmek için yola çıkıyor. Kafiledekiler, sosyal yapıları, geçmişleri açısından birbirlerine hiç benzemeyen kişiler. Hikayede her birinin yaşam öyküsünü olduğu kadar Girit’in savaş sırasında ve savaş ertesindeki ortamını da öğreniyor, Akdeniz ve Yunan coğrafyalarını yakından tanıyoruz. Yazar Girit’teki bir kaya kütlesine oyulmuş labirentin çıkmazlarıyla, bireylerin yaşamlarıyla ilgili kararları sonucunda girdikleri labirentler arasında bağlantı kuruyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

HANDE SUBAŞI BU KİTABI ÖNERİYOR

ZÜLFÜ LİVANELİ

MUTLULUK

REMZİ KİTABEVİ


Manken Hande Subaşı, sıcak yerlere seyahat etmeyi seviyor. Çınarcık’ın çocukluğundan beri kendisinde özel bir yeri olduğunu söylüyor. Alanya ve İzmir’i tropikal iklimi için tercih ediyor. Elazığ’ı babasının memleketi, Karadeniz’i doğasına hayran olduğu için görmek istiyor. Yurtdışında Almanya’da gezmek hoşuna gidiyor. Avusturya’nın tarihi güzelliklerinden ve Kanada’nın da doğasından etkileniyor. Meksika ve Afrika’yı merak ediyor. Hande Subaşı, Avare okuyucularına Zülfü Livaneli’nin "Mutluluk" kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

ALİ KIRŞAN BU KİTABI ÖNERİYOR

ŞEBNEM FERAH

İSTANBUL KONSERİ

PASAJ MÜZİK




Oyuncu Alp Kırşan, sıcak yerlere seyahat etmeyi seviyor. İzmir’in doğup büyüdüğü yer olduğu için çok özel olduğunu söylüyor. Antalya ve Fethiye’nin halkını ve denizini çok seviyor. Urfa’daki Balıklıgöl’ü görmek istiyor ve Hakkari’yi merak ediyor. Yurtdışında ise Kuzey Kutbu’nu görmek istediğini belirtiyor. Alp Kırşan, Avare okuyucularına Şebnem Ferah’ın "İstanbul Konseri" albümünü öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!