Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

YAĞMUR YAĞMUR

Yağmur, yağmur... Bu neyi anlatır?

Bunca siste bunca ıslak serçe

Hüznü bir köşesinden tutup kaldırmıştır

Yağmur, yağmur... Bu neyi anlatır?

Son yaz derlenmiş, son ateş sönmüş

Düz yollara inen son kaçkın, son eşkıya

Hüznü bir köşesinden tutup kaldırmıştır.

Yağmur, yağmur... Bu neyi anlatır?

Oyun biter, o kesin güz çizgileri

Sevgi, bir de ölümle örselenmiş

Aklı bir köşesinden tutup kaldırmıştır.



GÜLTEN AKIN


AVARE’NİN ÖNERİSİ

Tostoraman

Julia Donaldson,Axel Scheffler

Popcore Yayınları


İngiltere’de resimli çocuk kitapları kategorisinde pek çok ödül alan ve beş milyonluk satış rakamına ulaşan Tostoraman artık Türkçe’de. Yazar Julia Donaldson ve çizer Axel Scheffler’in birlikte yarattıkları Tostoraman, 32 dile çevrildi. Müzikal oyun olarak sahneye uyarlandı. Film hakları da satılan kitabı pek yakında sinemada da izleyebileceksiniz. Konusu kısaca şöyle: Ormanda dolaşmaya çıkan minik fare onu yemek isteyen hayvanları korkutmak için hayalinde uydurduğu korkunç bir canavar olan Tostoraman’ı abartarak anlatmaya başlar. Ama birden bu hayali canavar gerçekten karşısına çıkar. Yazar Julia Donaldson ve çizer Axel Scheffler’in işbirliği aynı seriye ait "Kasabanın Şık Devi" ve "Süpürgede Yer Var mı" adlı kitaplarla da sürüyor. Tostoraman’ı çocuklar kadar yetişkinler de keyifle okuyabiliyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

YÜKSEL AK BU KİTABI ÖNERİYOR

Siz Diyettesiniz

Mehmet Öz, Michael F. Roizen

Koridor Yayınları


Manken Yüksel Ak, seyahat etmeyi seviyor. Fethiye, Çeşme ve Bodrum’un sıcak havasını ve denizini beğeniyor. Trabzon’u doğal güzellikleri için tercih ediyor. Kapadokya’ya seyahat etmek istiyor. Yurtdışında Londra’nın restoranları ilgisini çekiyor. Maldivler’in denizi ve kumsalları hoşuna gidiyor. İlk bulduğu fırsatta Los Angeles’ı görmek istiyor. Yüksel Ak, Avare okuyucularına Mehmet Öz ve Michael F. Roizen’ın "Siz Diyettesiniz" kitabını öneriyor.

NE DİNLEYELİM

REYHAN KARACA BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

George Michael

Twenty Five

Sony BMG


Şarkıcı Reyhan Karaca, iş temposundan fırsat buldukça yeni yerler keşfetmeye çalışıyor. Arhavi’nin temiz havasını ve doğasını seviyor. Memleketi Kayseri’nin tarihi güzelliklerini beğeniyor. Bodrum Türkbükü’ne sık sık gidiyor. İlk bulduğu fırsatta Göcek’i görmek istiyor. Yurtdışında Londra, Paris ve Roma’ya hayran. Bu şehirleri aşk şehirleri olarak tanımlıyor ve tarihi güzelliklerinden hoşlanıyor. Mısır, ABD ve Afrika’yı merak ediyor. Reyhan Karaca, Avare okuyucularına George Michael’in "Twenty Five" albümünü öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!