GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

Temmuz, öğle

camlar sıcaktan erimiştir

yağlı bir güneş asfaltlara sıvanıyor

fıskıyelerde gökkuşağı titreşimleri

muazzam bir uçak gemisi şehir

isabet almış yanıyor

oysa Maçka’da çınarlar

daha temmuzda

gün görmüş bir tevekkülle göğüs geçirir

gölgelerinde şimdiden sonbahar resimleri

sinsi yaprak nemli burnumuzda

insan mevsime aldanıyor

Attilá İlhan

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Hülya Ekşigil

Dilim Gülümsüyo!

Oğlak Yayınları


"Unutma bizi" dolmasının nerelerde yapıldığını, hangi bitkiyi geçmişte sadece din adamlarının toplayabildiğini, berberi kadınların hangi meyveyle fal baktığını biliyor musunuz? Kahveye neden "Müslümanların Şarabı" dendiğini, bademle mandolinin arasındaki bağlantıyı, Avusturyalıların hangi gerekçeyle kendilerine ceset ziyafeti çektiklerini hiç merak ettiniz mi? Hülya Ekşigil "Dilim Gülümsüyo!" kitabında bu soruların cevaplarını veriyor. Yüzlerce yeme içme bilgisini bir araya getiriyor. Kitapta 50’nin üzerinde yemek tarifi bulunuyor. İpuçları da hayatınızı kolaylaştırıyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

TUĞBA EKİNCİ BU KİTABI ÖNERİYOR

Simyacı

Paulo Coelho

Can Yayınları


Şarkıcı Tuğba Ekinci, fırsat buldukça seyahat etmeye çalışıyor. Bursa’nın insanları ve temiz havası hoşuna gidiyor. İzmir’de Karşıyaka ve Alsancak’ın birbiriyle çekişmelerini seviyor. Antalya’yı yazın başında gidilebilecek en güzel yer olarak görüyor. Yurtdışında ilk konserini verdiği İsviçre’nin onun için ayrı bir önemi var. Almanya’nın kış aylarındaki sessizliğine ve boş sokaklarına bayılıyor. İlk fırsatta Milano ve İngiltere’yi görmek istiyor. Tuğba Ekinci, Avare okuyucularına Paulo Coelho’nun "Simyacı" kitabını öneriyor.

NE DİNLEYELİM

CEM ÖZER BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Dolapdere Big Gang

Local Strangers

Yakartop Müzik

Oyuncu ve sunucu Cem Özer sakin yerlere seyahat etmeyi tercih ediyor. Bozcaada, bozulmamış dokusu ve sakin yapısıyla ilk tercihlerinden. Alaçatı’yı hem yazın hem kışın gidilebilecek bir yer olarak görüyor. Gökova’yı tekneyle deniz tatili yapmak için ideal buluyor. Los Angelas’ı gelişmiş, medeni ve batı keşfi olarak tanımlıyor. Paris’te tarihin içinde gezindiğini söylüyor. Küba’nın insanlarının çok sıcak olduklarını belirtiyor. Yunanistan, İtalya, Roma ve Brazilya’yı merak ediyor. Cem Özer, Avare okuyucularına Dolapdere Big Gang’in "Local Strangers" albümünü öneriyor.

False