Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2006 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

İz sürmek

Yolun yolcusuzluğu

Kimsenin yokluğunda

yokluğu tanımlayan biri

Korkmuyorum

benimle yürüyorsun

adını daha önce söyledim

şimdi fısıltıyla yineliyorum

Yalnızlık sıcacık bir avuçtur

parmaklarımızı

umutla bıraktığımız



Güven Turan

HANGİ YARIŞMAYA KATILALIM

Turizm Haber, en başarılı yerel yöneticileri ödüllendiriyor. Ödüller, turizm dalında en başarılı projeyi hayata geçiren, vali, kaymakam, belediye başkanı, ticaret odası başkanı ve muhtara verilecek. Yarışmaya katılmak ve ayrıntılı bilgi almak için www.turizmhaber.eu sitesinin yarışma bölümünü ziyaret edebilirsiniz. Ödül kazanan proje sahiplerine ödülleri 16 Şubat 2007 tarihinde İstanbul EMITT Fuarı’nda verilecek.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

YAŞAR BU KİTABI ÖNERİYOR

Bono’nun Odasında

Michka Assayas

Merkez Yayınları


Şarkıcı Yaşar, bulduğu her fırsatta yeni yerler keşfetmeyi seviyor, şehrin üstüne geldiğini düşündüğü zamanlarda İstanbul dışında herhangi bir yere kaçıyor. Yurtiçinde Kaş’a bakir, bozulmamış doğasını ve mavi bayraklı denizinde dalmayı çok sevdiği için her yıl gidiyor. Tarsus Çamlıyayla’nın çocukluğundan beri bütün yazlarını geçirdiği yer olması ve atalarının toprağı olduğu için yeri ayrı. Bayramlarda bomboş olduğu için İstanbul’da kalmayı seviyor. İlk bulduğu fırsatta Karadeniz’i ve görmediği birkaç tarihi mekanı görmek istiyor. Yaşar, Londra’yı sevme nedenini şöyle açıklıyor: "Lord Byron’un dediği gibi bir adam Londra’dan sıkılmışsahayattan da sıkılmış demektir." Yaşar’ın Avare okuyucularına önerisi Michka Assayas’ın "Bono’nun Odasında" adlı kitabı.

AVARE’NİN ÖNERİLERİ

Sezen Aksu

Eksik Şiir

Metis Yayınları


Eksik Şiir, Sezen Aksu’nun 1975-2006 arasında yazdığı 197 şarkının sözlerinden oluşuyor. Kitabın amacı unutulmaz Sezen şarkılarını bir kitap bütünlüğünde, sanatçının şarkı sözlerinin taşıdığı şiirselliği, kendi müziklerine kavuşmadan önce, kağıt üstüne ilk geldikleri halleriyle okutmak. Eksik Şiir, aşk ve sevgi, tutku, vazgeçişler ve hep yeniden umutlanışlar üzerine bir kitap. İnsan olmakla ne kadar kırılgan olduğumuzu ama her şeye rağmen yaralarımızı sarıp ayakta durabilecek güce sahip olduğumuzu kanıtlıyor.

Hayat Kimin Yasını Tutmuş ki

Gamze Reisoğlu Şamdancı

Doğan Kitap




"Hayat Kimin Yasını Tutmuş ki" Gamze Reisoğlu Şamdancı’nın ikinci romanı. Her şeyin yolunda olduğunu düşünerek yaşayan, geçmişi bastırıp yok sayan kalburüstü sayılan insanlar ve iki aile. Yaşanan şokla ortaya çıkan mutsuzluklar, korkular ve intikam duyguları. Gamze Reisoğlu Şamdancı, çocukları uğruna ölmeyi ve öldürmeyi göze alan insanlar üzerinden aile ve evlat sevgisi gibi kavramları sorguluyor. Okurken buruk bir gülümseme bırakacak yaşamlar, her şeye rağmen hayata sıkı sıkıya tutunmanın gücünü hissettiriyor. Gıpta edilen hayatların görünmeyen yanlarını, mutsuzluklarını, kontrolden çıkışlarını dile getiriyor.

NE OYNAYALIM

Trivial pursuit kutu oyunu, 22 yıldır 26 dilde 45 versiyonuyla 90 milyonun üstünde sattı. Oyunda altı farklı kategoride tam 2400 soru var. Amaç zar atarak oyun alanında ilerlerken geldiğiniz hanedeki kategori sorularını cevaplamak ve bu şekilde ilerlemeye devam ederek başlangıç noktasına geri dönen ilk oyuncu olmak. Oyun seyahatlerinde kültür bilgisini sınamak ve genişletmek isteyenler için ideal.

NE DİNLEYELİM

ECE GÜRSEL BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Nazan Öncel

7’n Bitirdin

Avrupa Müzik



Manken Ece Gürsel, yaz aylarında seyahat etmeyi daha çok seviyor. Yurtiçinde Antalya, denizi, güneşi ve doğduğu yer olduğu için ilk tercihi. Ağva’nın sakinliğini, doğası ve huzurlu ortamını seviyor. Rize, mutfağı ve yeşilliğiyle en beğendiği yerlerden. Urfa ve Antep’in mutfağından vazgeçemiyor. Yurtdışında Moskova’nın şık atmosferi, yemekleri ve gece hayatından etkileniyor. Gürsel, Monaco’nun sıcak havasını Antalya’ya benzetiyor. Paris’in tarihi dokusu ve kültürel faaliyetlerinden çok etkilendiğini söylüyor. Hindistan’ı egzotik ve sıra dışı buluyor. İlk bulduğu fırsatta Amerika’ya gitmek istiyor. Ece Gürsel, Avare okuyucularına Nazan Öncel’in "7’n Bitirdin" albümünü öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!