Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2006 00:00

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

UÇURTMA

İnci idi

Uçurtmanın adı

İpi kopmuş

Bir

Uçurtma gibi

Bir

Çocuğu

Nokta.

*

Benim

Uçurtmam

Bir gün

Unuttu ipini

Kopardı gitti

Bilmediğim bir yere

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Kentleri ve bağlı oldukları coğrafyaları en güzel kim anlatır? O kentin ve coğrafyanın çocukları. Tıpkı Homeros’un Troya’yı 3 bin yıl önce anlattığı gibi. Türkiye coğrafyasının Troya kadar eski yerleşim yeri Hatay’ı Burhan Günel anlatıyor: "Bundan önce yazılmış Hatay kitaplarını yinelemekten kaçınmam gerekiyordu. Eldeki bilgilerden yararlanan ama o bilgilere yeni yorumlarla katkıda bulunmayı gözeten bir yaklaşımla hazırlamalıydım kitabımı. İlk yolculuğumu Ocak 2006 ortalarında gerçekleştirdim. Ön notlar aldım. Sonra Ankara’daki evimde bağımsız, kurgu dışı metinler yazdım. En sonunda hepsini bir araya getirip kitap bütünlüğü oluşturmayı düşünüyordum. Hatay’la özdeşleşen yaşam serüvenimin yanı sıra kitabı yazma aşamalarını da anlatmayı istiyordum. Çünkü, sizinle büyüyüp gelişen, değişen, yaşlanan akranlarınız olduğu gibi, dönüşen, gelişen, genişleyen ya da gerileyip küçülen kentler ve toplumlar da vardır. İskenderun ve Antakya, elbette çocukluğumdan çok daha eski olmalarına karşın adeta benimle doğmuş, büyümüş, gelişmiş ve değişmişlerdi. Bu süreçte hayatıma katılan ve dokunup geçen insanlar oldu." "Sonsuz Aşkım Hatay" bu birlikteliğin bütünlük gösteren ve birbirini tamamlayan ilişkileri içinde, oldukça duygusallıklar taşıyan ama duygusallığı bile nesnel temellere dayanan bir anlatı.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

KEMAL BAŞBUĞ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Robbie Williams

Rudebox

EMI


Yönetmen Kemal Başbuğ, yeni yerler keşfetmek için seyahat ediyor. Başbuğ, yurtiçinde genelde iş gezileri yapıyor. Bulduğu boş zamanlarında seyahat etmek için yurtdışını tercih ediyor. Los Angeles’ın müstakil evlerini ve Akdeniz havasını seviyor. Paris’in şıklığına bayılıyor. Başbuğ, Floransa’nın mimarisinden hoşlandığını söylüyor. Arjantin’i denize girmek ve alışveriş yapmak için tercih ediyor. Tayland’ın özellikle meyvelerinden etkilendiğini belirtiyor. Bakü’nün filmlerde görülen savaştan yeni çıkmış halinden çok etkileniyor. Kemal Başbuğ’un Avare okuyucularına önerisi Robbie Williams’ın "Rudebox" adlı albümü...

NE OKUYALIM

IRMAK ÜNAL BU KİTABI ÖNERİYOR

Aşk Otobüsü

John Steinbeck

Bilgi Yayınevi


Oyuncu Irmak Ünal, seyahat etmeyi ve yeni yerler görmeyi seviyor. Yurtiçinde en çok mavi yolculuk yapmayı tercih ediyor. Bu yolculuklar uzun sürse de sıkılmıyor. Göçek’te kendisini başka bir ülkede gibi hissediyor. Bodrum’u her sene yeniden keşfetmeye bayılıyor. İlk fırsatta Karadeniz’i görmek istiyor. Yurtdışında ise Brezilya’nın doğasından, Saygon’un tapınak ve masajlarından keyif alıyor. Irmak Ünal, Londra’yı özellikle tiyatro ve müzikalleri yüzünden tercih ettiğini söylüyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin her şehrinden ayrı keyif aldığını belirtiyor. En kısa zamanda Arjantin’i görmek istiyor. Irmak Ünal, Avare okuyucularına John Steinbeck’in "Aşk Otobüsü" kitabını öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!