Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2006 00:00

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

KOMŞULAR

Agapi taşındı

Koço gurbette kaldı

Salepçi geçen yıl öldü

Bozacı neden hálá geçiyor kış gecesinden

İlk lakerdayı yapmıyor artık Jak

Tenekeci Simon şimdi çöpçü

Dişçi Onnik zor yürüyor karısının kolunda

Söyleşiler

Yakınma

Cengiz Bektaş

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Duvarın Ötesinde

Nicholas Shakespeare

Doğan Kitap


On altıncı doğum gününde, babasının Doğu Alman asıllı olduğunu öğrenen İngiliz genç zamanla İngiltere’yle bağlarının zayıfladığını fark eder ve babasını bulmak hayatının amacı olur. Doğu Almanya’ya henüz lisedeyken ilk seyahatini gerçekleştirir. Daha sonraları tıp öğrenimi sırasında bir kez daha gittiği Leipzig’den bu kez genç bir kıza aşık olarak döner. Fakat, yaptığı bir hatadan doğan vicdan azabı uzun zaman bırakmaz yakasını. Yıllar sonra duvar yıkılır. İki Almanya birleşir. Bu kez, daha önce aşkını söyleyemediği kızı bulabilmek ve yeni bir yaşama adım atmak için gider Leipzig’e. Sevdiğini belki bulacaktır, bulacaktır ama, eski alışkanlıklar ve politik kalıntılardır bu kez çevresini kuşatan. Nicholas Shakespeare’in "Duvarın Ötesinde"si, tutkunun, arayışın gerilimle örülü romanı olduğu kadar, Almanya’nın ve Avrupa’nın yakın tarihinin de politik ve sosyal bir karışımı.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ŞEBNEM ÖZİNAL BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Kenan Doğulu

Festival

DMC


Oyuncu Şebnem Özinal, özellikle yaz aylarında seyahat etmeyi seviyor. Kekova Kaleköy’ü bu sene keşfetmiş ve hayran kalmış. Bodrum’un geceleri, sosyal yaşantısı ve hareketliliği onu çekiyor. Antalya’yı denizi, güneşi, sezonun uzun sürmesi ve büyülü bulduğu şehir yaşantısı nedeniyle tercih ediyor. İlk bulduğu fırsatta Van, Tatvan ve Mardin’i görmek istiyor. Yurtdışı seyahatlerinde ise İtalya, yemekleri, kültürü ve tarihiyle ilk tercihlerinden. Roma’nın özellikle köylerini ve enerjik yapısını beğeniyor. Selanik’i renkli ve hareketli bulduğunu, İzmir’e benzettiğini söylüyor. Şimdiye kadar gitmeye fırsat bulamadığı Avusturya’yı en yakın zamanda görmeyi düşünüyor. Özinal, Avare okuyucularına Kenan Doğulu’nun "Festival" adlı albümünü öneriyor.

NE OKUYALIM

KORHAN ABAY BU KİTABI ÖNERİYOR

Amin Maalouf

Semerkant

Yapı Kredi Yayınları


Tiyarto oyuncusu ve sunucu Korhan Abay da seyahat tutkunlarından. Yurtiçindeki ilk tercihleri arasında Alaçatı ve Gökçeada var. Göçek-Bodrum arası mavi yolculuk yapmayı çok seviyor. Kış aylarında kayak yapmak için Kartalkaya’ya gidiyor. Eskiden çok sevdiği Bodrum’a gürültü kirliliğinden dolayı artık pek uğramıyor. İlk bulduğu fırsatta tarihi ve mimari dokusundan dolayı Safranbolu’ya, kayak yapmak için Palandöken’e gitmek istiyor. Yurtdışında Paris’in iyi korunmuşluğunu, zevkli mimarisini, temizliğini ve ulaşımını sevdiğini belirtiyor. Yunan adalarını, özellikle Santorini’yi etkileyici buluyor. Buranın volkanik yapısı, körfezi, rengi ve mimarisi ilgisini çekiyor. Güney Amerika’yı görmeyi düşünüyor. Abay’ın Avare okuyucularına önerisi, Amin Maalouf’un "Semerkant" adlı kitabı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!