GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

sabaha kadar

Dünya o kadar büyük ki;

Bir noktayım ortasında, ne yapsam

Bazan da o kadar küçülüyor ki dünya,

Devrilecek sanıyorum, kımıldarsam.

Hayat o kadar uzun ki,

Öyle bitmez geliyor ki bir an..

Bir de bakıyorum, o kadar kısalıyor ki;

Ne çıkar diyorum bir hayattan.

Saadet o kadar lazım ki yaşayana;

Billahi can verir uğrunda insan.

Hem o kadar boş ki mesud olmak,

Gün yüzü görmeden ölenlerin arkasından.

...

Sabah; bir yeni dünya gibi geliyorsun;

Öylesine süslü, öylesine sadesin ki..

Sen o kadar güzelsin ki sabah,

O kadar güzelsin ki.

Özdemir Asaf

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Adıyaman il sınırları içindeki Antitoros dağ silsilesine bağlı Ankar Dağları’nın Nemrut zirvesinde dünya arkeolojisi açısından eşsiz eserler yer alıyor. Bulunduğu 1881 yılından bugüne kadar tüm dünyanın ilgisini çekmesine rağmen, Nemrut Dağı’ndaki bu görkemli anıtlar, ülkemizde gerçek değerleriyle yeterince tanınmıyor. Bu kitap Nemrut Dağı’nı gezecekler için el kitabı niteliğinde. Bugüne kadar yapılan kazı ve araştırmaların sonuçlarından derlenen bilgilerin yanı sıra, eserlerle ilgili ayrıntılı fotoğraflara da yer verilmiş.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

KUTSİ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Pop müziğin sevilen sesi Kutsi’nin yurtdışı seyahatlerinde ilk tercih ettiği ülkeler İspanya ve İtalya. İspanya’daki müziğin yaptığı müziği çağrıştırması onu bu ülkeye çekiyor. İtalya’da özellikle Roma ve Milano’yu seviyor, bunun nedeni ikisinin de aşk üzerine kurulu şehirler olduğunu düşünmesi. Ayrıca ülkelerin tarihi özelliklerini de keşfetmek istiyor. Yurtiçi seyahatlerinde ilk tercihi ise ailesinin yaşadığı yer olan Dalyan. Buranın doğa güzellikleri de onu cezbediyor. Bodrum’un da onda ayrı bir yeri var, uzun yıllar program yaptığı için. Kutsi’nin Avare okurlarına albüm önerisi Zuhal Olcay’ın Başucu Şarkıları 2 adlı çalışması.

NE OKUYALIM

CÜNEYT ÖZDEMİR BU KİTABI ÖNERİYOR

CNN TÜRK’te 5N 1K programını hazırlayan ve sunan gazeteci Cüneyt Özdemir, seyahat etmeyi çok sevenlerden. Yılın dört ayını seyahat ederek geçiriyor. Yurtdışında özellikle Güney Amerika’yı tercih ediyor. Başka bir dünya olarak gördüğü Güney Amerika’da bulunduğu ortamdan tamamiyle koptuğunu söylüyor. Yurtiçindeki tercihi ise güney bölgeler, çünkü denize çok meraklı. Geçen sene Kaş’ta dalış eğitimi almış ve katamaran kullanmayı öğrenmiş. Bu sene yelkenliyle miço olarak Yunan adalarını dolaşmayı istiyor. Tatillerini hem eğlenmek hem dinlenmek için yapıyor. Özdemir Avare okuyucularına yolculuk sırasında bambaşka diyarlara gitmeleri için İhsan Oktay Anar’ın Amat adlı kitabını öneriyor.
False