GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

Bizim iklimin şiirleri I

Saydam çanakta aydınlık su,

Beyaz, pembe karanfiller. Işık

Kar havası gibi doldurmuş odayı

Karı yansıtıyor. Yeni yağan karı

Karı yansıtıyor. Yeni yağan karı

Kış sonu ikindilerinde başlayan.

Beyaz, pembe karanfiller... İnsan

Daha çoğunu istiyor. Günün kendi de

Öyle sade, öyle sade ki: Beyaz bir çanak

Soğuk, soğuk bir porselen, alçak

Ve yuvarlak karnı

Karanfillerden başka bir şey yok.

Wallace Stevens(Çeviren: Melih Cevdet Anday)

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Badem Nedjma Erko Yayıncılık

Fransa’da satış listelerinde uzun süre en üst basamaklarda kalan ve hemen 18 dile çevrilen bir bestseller. Cesur bir anı romanı. Fas’ta yaşlı bir adamla zorla evlendirilip ilk gecesini kabus gibi geçiren bir Arap kadınının kadınlığını keşfetmesi ve bütün utançlarından arınmış tutkulu aşkı... Her şey açıkça, cesur bir dille anlatılmış. O kadar ki yazar, bağnaz dincilerin saldırısından Salman Rüşdi gibi korktuğu için, ‘yıldız’ anlamına gelen Nedjma takma adını kullanıyor.
SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

EROL EVGİN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Rengahenk Türküler Artivizyon

Pop müziğin ustası Erol Evgin, yurtdışı seyahatlerinde tarihi kentleri gezmeyi seviyor. Prag’daki yaşanmışlık ilgisini çekiyor. Yapaylıktan hoşlanmıyor. Konaklamak için beş yıldızlı oteller yerine butik otelleri tercih ediyor. Hayran olduğu Anadolu gezilerine Edirne’den başlamak istiyor. Burayı tercih etme nedeni Selimiye Camii. Evgin’in Avare okuyucularına Artvizyon etiketiyle çıkan Rengahenk Türküler albümünü öneriyor.

NE OKUYALIM

ÖZDEMİR İNCE BU KİTABI ÖNERİYOR

Orhan Kemal’in babası

Abdülkadir Kemali’nin anıları

Işık Öğütçü

Epsilon Yayınları


Gazeteci-yazar Özdemir İnce yurtiçi seyahatlerinde 1965’ten bu yana Bodrum yarımadasını tercih ediyor. Çünkü bedeninin orada uyum içinde olduğunu düşünüyor. Yurtdışında 1970’ten beri Yunanistan’a gidiyor. Fas Magadora’ya ve Marakeş’e gitmeyi istiyor. Finlandiya da birbirinden uzak çiftlikleri ve klasik saunalarıyla tekrar görmek istediği bir yer. Gittiği her yerde mutlaka arkadaşları bulunuyor. Onlarla vakit geçirmeyi seviyor. Özdemir İnce’nin Avare okuyucularına önerisi, Orhan Kemal’in babası Abdülkadir Kemali’nin anıları.

False