GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

ÇARŞI GÜLÜ

Usulca kemirdim avuçların pişmanlığında

Uçan fistanlarını evlerin

Ufak tefek akşamların arasında

Gördüm kısır terazilerin yanı sıra

Havalara yelken açan Balık-Ağaç’ı

Ölü kızlarını ölümsüz bayramların

Unutmadım unutamam beyazlığını

Saçaklardan aktığını daha ılık

Tabakları kargaların yağmur altında

Sen patiska önlüklü hafifçe çilli

Ben ardımda dolaşan çarşıda kayıp

Uzak bir ağaç gibi dur

Benzinden kömürden yoksulluktan

Yangında manavların geçtiği yoldan

Ha yatakta ha duvarda hepsi bir

OKTAY RİFAT

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Azra Erhat, yıllar öncenin mavi yolculuğunu anlattığı ve her zaman tekrar tekrar okunabilecek kitabında ‘Mavi yolcu nedir, diye sorarsanız, bu bilinç işidir, derim’ diyor. 1950’li, 60’lı yıllarda, güney illerimizin cennet yerleri yeni yeni keşfedilirken bir grup Türk aydını tarih, coğrafya, edebiyat coşkusuyla yurt gezilerine çıkmışlardı. Selahattin Eyüboğlu, Halikarnas Balıkçısı gibi edebiyatımıza damgasını vurmuş bu aydınlar, mavi yolculuklarını yaşadıkları kentlere döndüklerinde, sanatsal ve düşünsel üretime dönüştürmüşlerdi. Mavi Yolculuk, bu gezileri aksatmadan sürdüren Azra Erhat’ın unutulmaz kitaplarından biri.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

YALIN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Pop müziğin sevilen sesi Yalın’ın seyahat için kış aylarındaki ilk tercihi Londra. Kenti modern zamanla geçmiş zamanı bir arada barındıran çok huzurlu ve düzenli bir şehir olarak tanımlıyor. Her şeyin bir uyum içinde akıyor olması ve en önemlisi sevdiği müziğin başkenti olması onu buraya çeken nedenler. Daha çok merkezi yerlerde kalıp şehrin içinde olmayı seviyor. Şu anda eğitimi için orada bulunduğundan İstanbul’u çok özlüyor. Dinlenmek için de eğlenmek için de seyahat eden Yalın, yaz aylarında ise yoğun konser temposu nedeniyle dinlenebileceği tatiller yapmaya çalışıyor. Yalın’ın Avare okurlarına önerisi John Legend’in Get Lifted adlı albümü.

NE OKUYALIM

BEKİR COŞKUN BU KİTABI ÖNERİYOR

Gazeteci yazar Bekir Coşkun’un seyahatlerinde tercihi ıssız yerler. Dünyanın yarısından çoğunu gezdiğini söyleyen Coşkun, bundan sonra en çok Japonya’ya gitmek istiyor. Yurtiçinde favorisi ise Hasan Dağı. Doğayı sevdiği için doğayla başbaşa kalabileceği yalnız tatil yerlerini tercih eden Bekir Coşkun, seyahatte okumaları için Avare okuyucularına Serkan Oral‘ın Ojeli Aşk kitabını öneriyor.
False