Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2005 00:33

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

VAR

Şu senin bulutsu sesin var ya

Uçtan uca tersyüz ediyor geceyi


Yataklar var konuşmak için

Öpüşmek için telefon kulübeleri


Güneşler var, yõldõzlar, samanyollarõ,

Karpuzlar gümbür gümbür kapõlarda.


Tanrõlar sofrasõ amma karanlõk

Yiyemem tek lokma yiyemem orda.


Şu senin tutkulu sesin var ya:

Ortak güzellik artõ yara izi.

CEMAL SÜREYA

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Anlatmak İçin Yaşamak

Gabriel Garcia Marquez /Can Yayınları

Edebiyat ustalarından Gabriel Garcia Marquez’in Anlatmak İçin Yaşamak adlı kitabı yaşam öyküsünü anlattığı bir anı kitabı. Marquez’in ailesinin başından geçen gerçek olayların da anlatıldığı kitap, okuyanda roman etkisi bırakıyor. 552 sayfalık kitap Can Yayınları etiketiyle 19.44 YTL.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ZERRİN ÖZER BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

50/50 Redd Stardium

Seyahate çıkmayı seven ünlü sanatçı Zerrin Özer için seyahat edebilmek tamamen işleri ile orantılı. Zerrin Özer, ikinci bir evinin de bulunduğu Almanya’nın kuzeyindeki Bremen’i çok seviyor. Özer’in ‘muhteşem şehir’ dediği Bremen dışındaki yurtdışı favorileri ise Amerika, İtalya, Hindistan ve İspanya. Özer, yurt içinde de Bodrum ve Ankara’yı beğeniyor. Seyahate dinlenmek için çıkan ve müziksiz yaşayamam diyerek sürekli müzik dinleyen Zerrin Özer, Avare Okurları’na Redd’in 50/50 adlı albümünü öneriyor.

NE OKUYALIM

TURGUT ÖZAKMAN BU KİTABI ÖNERİYOR

Ateş Üstünde Yürümek Ayla Kutlu Bilgi Yayınevi

Son günlerin en çok konuşulan kitabı Şu Çılgın Türkler’in yazarı Turgut Özakman seyahate çıkmayı çok seviyor. Şu sıra sohbet çağrıları sebebiyle çok sık seyahat imkanı da bulan Özakman, bu durumdan çok memnun. Yurtiçinde her yeri ama özellikle İstanbul, İzmir ve Bursa gezilerini seviyor.Seyahatlerinde dinlenmeye fırsat bulamayan yazar genelde görev için gezdiğini söylüyor. Vural Savaş ve Ayla Kutlu’nun kitaplarını çok beğenen Turgut Özakman’ın Avare için önerisi ise Ayla Kutlu’nun Ateş Üstünde Yürümek adlı kitabı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!