Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2005 01:23

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

Ah, neler geldi başıma

seni sevdim seveli?

yel değdi de yandı canım,

aşkından, hem yüreğim,

hem de kasketim.

Kim satın alacak beni,

bendeki bu kurdeleyi,

bu ak iplikten bedeni,

mendiller dokumaya,

ah, neler geldi başıma

seni sevdim seveli!

Federico Garcia Lorca Çeviren: Adnan Özer

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Yabancılar için Türkiye rehberi

1960 yılından beri turist rehberliği yapan Uğur Ayyıldız, mesleki tüm bilgilerini Turkey adını verdiği kitapta topladı. Edirne’den Van’a, Sinop’tan Mersin’e, Türkiye’nin tüm bölgelerini anlatan İngilizce kitap, Turkey adını taşıyor ve ülkemizi yabancılara tanıtma özelliği taşıyor. Doğan Kitap tarafından yayımlanan kitapta Uğur Ayyıldız tarafından çekilen 700 civarında fotoğrafa da yer verildi. 528 sayfadan oluşan kitap, 45 bin liradan satılıyor. Turkey Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, Amerika ve İsrail’de de satışa sunuldu. Yabancı dostlarınıza götürmek için ideal bir kitap.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

GÜNSELİ KATO BU KİTABI ÖNERİYOR

Ünlü minyatür ve seramik sanatçısı Günseli Kato, öylesine seyahat etmeyi sevmiyor. Sadece işiyle ilgili yolculuk ediyor. Mesela yurtdışında sergileri takip ediyor. Londra, Paris ve Japonya’yı seven Kato, Türkiye’de ise seyahat etmeye vakit bulamadığını söylüyor. İstanbul’da Sultanahmet Meydanı ve Topkapı Sarayı en sevdiği gezinti yerleri... Kato, Avare okuyucularına, Arif Bilgin’in Osmanlı Saray Mutfağı adlı kitabı öneriyor.

NE DİNLEYELİM

METİN ÖZÜLKÜ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Pop sanatçısı Metin Özülkü, Altınoluk, Akçay, İzmir ve Bodrum’a gitmeyi çok seviyor. Daha çok arabayla seyahat etmeyi tercih eden Özülkü, sık sık mola vererek yolculuk yapmayı daha keyifli buluyor. Özellikle yaz aylarında gezmeye ve gittiği yerlerde temiz hava ve deniz olmasına öncelik veren Metin Özülkü’nün yurtdışı tercihi ise Londra. Yolculuklarında enstrümantal albümleri ve pop müzik dinlemeyi seven Özülkü, Avare okuyucularına Işın Karaca’nın İçinde Aşk Var adlı albümünü öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!