Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2005 00:36

NE DİNLEYELİM

HASAN CİHAT ÖRTER BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

DiaryRalph Towner/ECM Records

Yurtdışında birçok konser verdiği için sık sık seyahat eden müzisyen Hasan Cihat Örter, Hollanda, Amerika, Belçika, Almanya, Rusya ve Azerbaycan’a seyahat etmeyi seviyor. Türkiye’de özellikle Anadolu’yu dolaşmayı seven Örter, ‘İstanbul çok yozlaştı, o yüzden bu kent hariç her yeri seviyorum’ diyor. Örter, Avare okuyucularına Ralph Towner’ın Diary adlı albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

BERNA LAÇİN BU KİTABI ÖNERİYOR

Kızıla Boyalı SaçlarKostas MaurselasOm Yayınevi

Oyuncu Berna Laçin, yazın seyahat etmekten daha çok keyif alıyor. Çünkü tatil rotasında denizin olmasına öncelik veriyor. Olimpos, Bodrum, Çeşme ve Kıbrıs’ı tercih eden Laçin’in yurtdışında sevdiği yerler arasında, İtalya, Londra ve Paris bulunuyor. Seyahatte kitap okumayı sevenlerden olan Laçin, özellikle yaz tatillerinde romantik kitaplar okumaya bayılıyor. Laçin, Avare okuyucularına Kostas Maurselas’ın Kızıla Boyalı Saçlar adlı kitabını öneriyor.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Kullanma Kılavuzu 1 2005 İstanbul

İstanbul’da yer alan önemli adreslerin telefon ve adreslerini merak ediyorsanız, bu kılavuzu elinizin altından ayırmayın. Birçok ünlü vakfın ve ismin destek verdiği kılavuzda, İstanbul’un kısa tarihi, yeme-içme adresleri, kültür sanat kurumları, sağlık ve spor kuruluşları yer alıyor. Fotoğraf ve haritalarla desteklenen kılavuz, 736 sayfa.

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

KÜME

Yalnız benim mi değil

Daha dünkü çocukların da zonkluyor şakakları

Azıcık geri çekilip bakıyorum

Göz alabildiğine deli incir tarlaları

Oysa ne göçmenim ne göçebe

Hangi kapıyı çalsam sökülmüş tırnakları

Yalancıktan yoncalarla kömür tozları yörem

Bir de kovan kaçkını o hayta arı

Ha bir de

Tarihe karışmayan tramvay durakları

METİN ELOĞLU
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!