GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

AVARE’NİN ŞİİRİ

Gece Yolculukları
Nesneler fısıldaşır
göz kırparak
dağılır bir inci gerdanlık
odalar kendi içine kapanır
ne zaman biri güle güle dese
çocuklar dolular gibi
düşerler toprağa
bulutlar çatar yüreğini
yağmurlar insana
daha bir dokunur
sesler karıncalanır
yürek serilir yollara
bir kadın su serper
ayrılıklardan usanmış
düşünür yine de
gurbetler biter mi
ayrılıklar olmasa

Hidayet Karakuş

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Erich von Daniken
Tanrıların Arabaları
Alfa Basım Yayım

Dünya’nın başka gezegenlerden gelen yaratıklarca ziyaret edildiğini kanıt kabul eden Erich von Daniken’in bu kitabına yazarın en ünlü eseri denebilir. Daniken bu kitabında tarihi kalıntıları, kayıp şehirleri ve roket alanlarını inceliyor, insanlık tarihine müdahalede bulunan dünyadışı varlıklara dair kanıtları ortaya koyuyor. Atalarımızı da bu dünyadışı galaktik öncüler olarak gören Daniken’in kitabı yeniden basıldı.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

Yelİz Üstadımız bu kitabı öneriyor

David Nicholls
Bir Soru Bir Aşk
Pegasus

Depar grubunun solisti Yeliz Üstadımız Ege ve Akdeniz sevdalısı. En sevdiği tatil beldesi Kemer, doğası ve ılık denizinden vazgeçemiyor. Bodrum’un eğlencesini seviyor. Türkiye’de en çok görmek istediği yerler Altıparmak Dağları ve Ayder Yaylası. Doğanın kokusunu alabildiği her yere gitmek istiyor. Buzul gölleri, şelaler, ormanlar onu çok etkiliyor. Fotoğrafları ve belgesellerine bayıldığı Karadeniz’e en yakın zamanda gitmeyi planlıyor. Dünyada en çok görmek istediği yer Tayland. Nazik ve arkadaş canlısı insanları, mükemmel denizi, beyaz kumları, birbirinden güzel adaları, safarileri, meşhur Thai masajı ve uygun fiyatları sebebiyle bu ülkeyi merak ediyor. Avrupa’daysa onu en çok cezbeden ülke İtalya ve Sorrento Yarımadası. Üstadımız David Nicholls’ın Bir Soru Bir Aşk adlı romanını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

Orçun Sünear bu albümü öneriyor

Lee Fields
Let’s Get A Groove On
Desco Records

Sattas grubunun solisti Orçun Sünear, İstanbul’dan uzaklaşmak için Mardin ve Urfa’ya gitmeyi seviyor. Sünear’ın ailesiyle sürekli gittiği yerse Bodrum Gölköy. Orada evinde gibi hissettiğini söylüyor. Kaçkarlar’a hâlâ gidemediği için üzülüyor. Türkiye’de her yeri gördüğünü fakat Karadeniz’e yeteri kadar seyahat edemediğini söylüyor. Karadeniz’de pek çok yeri merak eden Orçun Sünear’ın ilk fırsatta yurtdışında görmek istediği yer ise Küba. Fidel Castro ölmeden gitmek istediği ülkenin müziğini ve kültürünü çok merak ediyor. Bunların dışında Jamaika’yı üyesi olduğu Sattas adlı grubuyla yaptığı müziğin doğduğu yer olduğu için görmek istiyor. Afrika özellikle Etiyopya’yı kutsal ve özel bir coğrafya olduğu için keşfetmek isteyen Sünear, Lee Fields’ın Let’s Get A Groove On albümünü öneriyor.

False