Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 00:00

Haberin Devamı

AVARE’NİN ŞİİRİ

Doğan Hızlan seçti

Babam ve yolcu

Babamdı içimdeki yolculuklardan biri
Uçuruma çıkmasını hangi oğul isterdi?

Hadi ben hayırsızım, raydan çıkmış trenim
Daha acısı baba, yolcu da benim!

Abdülkadir Budak

AVARENİN ÖNERİSİ

Haberci
Halil Cibran
Araf Yayınları

Lübnan asıllı Amerikalı şair, düşünür, ressam Halil Cibran’ın kitapları ölümünden 80 yıl sonra bir kez daha Türkçe’de yayımlanıyor. Haberci, yazarın ikinci kitabı. Cibran, dizelerinde aşk, özlem gibi duyguları sevecen bir üslupla, bilgeliğin, mizahın süzgecinden geçiriyor, varoluşu sorguluyor.

ZEYNEP TALU BU KİTABI ÖNERİYOR
Kış Günlüğü
Paul Auster
Can Yayınları

Şarkı sözü yazarı Zeynep Talu, yurt içindeki tatillerinde Ege ve Akdeniz kıyılarında tekne yolculuklarına çıkmayı seviyor. Yurt dışında ise başta müzikaller olmak üzere zengin sanat etkinliklerini izlemek için Londra’ya gidiyor. Doğasını, kültürünü etkileyici bulduğu Karadeniz’i gezmek, özellikle Sumela Manastırı’nı görmek istiyor. Özgün yaşam tarzını merak ettiği Japonya, yurtdışında görmek istediği ülkeler arasında ilk sırada. Zeynep Talu, Amerikalı romancı Paul Auster’ın Kış Günlüğü’nü tavsiye ediyor.

Haberin Devamı

DOĞA BEKLERİZ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR
Funda Arar
Son Dans
TMC

Manken Doğa Bekleriz, yeni yerler keşfetmeyi seviyor. Yurtiçinde Bodrum, denizi, güneşi, hareketliği ve sakinliğiyle ilk tercihi. Safranbolu, evleri, halkı ve atmosferiyle ilgisini çekiyor. Akçakoca’yı çok sıcak buluyor. Yurtdışında ise New York’u çok seviyor; burada kendini sinema sahnesinde gibi hissediyor. Almanya’nın düzeni ve temizliği hoşuna gidiyor. Hollanda’yı da bir eğlence merkezi gibi görüyor. Fırsat bulduğu zaman Venedik’e seyahat etmek istiyor. Bekleriz, Avare okuyucularına Funda Arar’ın “Son Dans” adlı albümünü öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!