Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2012 00:00

Haberin Devamı

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Türkiye’de doğayla barışık yaşam hareketinin en önemli isimlerinden, Buğday Derneği’nin kurucusu Victor Ananias geçen yıl bugünlerde hayata veda etmişti. Yaşarken düşünceleri, başlattığı çevre dostu kampanyalarla binlerce kişiyi harekete geçiren Ananias, 40 yaşında ansızın ölümüyle de derin iz bıraktı. Geçen hafta piyasaya çıkan “Yaşam Dönüşümdür” adlı kitap Buğday Derneği’ndeki arkadaşları tarafından hazırlandı. Kendi kaleminden yaşam öyküsünün yanı sıra kitapta yeni ekonomiden ekolojik yaşama, yaşamın tadını çıkarmaktan ölüme farklı konulardaki yazıları, çizimleri, hakkında yazılanlar yer alıyor.

AVARE’NİN ŞİİRİ

KIRK
yaz
kekeme
salkım salkım
ezberlenebilir bağ..
güz
sayıklama
savruk dil
şarapla..
kış
asude
toprağın ve suyun
hafızası..
ilkyaz
kamaşma
kekre
hatırlama…
Metin Sefa

SEYAHATTE NE OKUYALIM

GÜRGEN ÖZ BU KİTABI ÖNERİYOR

Haberin Devamı

Tiyatrocu Gürgen Öz, İstanbul’da yaşıyor ve kentte en çok Büyükada’yı seviyor. Onu adaya çeken mimari dokusu ve doğası. Denize girmek için Ege’yi tercih ediyor. Londra’nın tiyatro zenginliğini, eğlence hayatını, Berlin’in sakinliğini ve sanatsal atmosferini beğeniyor. Paris, Budapeşte ve Prag yurtdışında merak ettiği şehirler. Gürgen Öz, Avare okurlarına Alain De Botton’un “Mutluluğun Mimarisi” adlı kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

CENGİZ ABAZOĞLU BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR


Modacı Cengiz Abazoğlu, çocukluğundan beri yazlarını Heybeliada’da geçiriyor. Fırsat buldukça İzmir’e gidiyor. Bodrum’a aşık. Yurtdışında yolunun en çok düştüğü şehirler Milano ve Paris. Çalışmaktan bunalıp ilham aradığında Barcelona’da kendisini yeniliyor. Merak ettiği ülkelerin başında Brezilya geliyor. Abazoğlu, Avare okurlarına Hotel Costes’in “Adecade” albümünü öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!