GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE’NİN ŞİİRİ
Doğan Hızlan seçti

Sonbahar

Altın rengi gözleri yanan bir semaverdi,
Ilık bir çay kokusu akardı saçlarından.
Yanmanın lezzetini onda hissettim bir an
Ve yazın sevgisini bana önce o verdi.

Yaz gibi iri olgun meyveleri severdi,
Bir çocuk gibi şendi ve gülerdi her zaman
Bir mevsim gözlerinden içime doldu cihan
Ve güzel yaz günleri ne çabuk geçiverdi.

Artık donuk bir cam var mavi gökler yerinde.
Güneşi benden çalan o sıcak bakışlardır,
Ve yazı o götürdü mutlak beraberinde.

En güzel rüyaların bile bir sonu vardır:
Bir bahar rüzgarından alarak bir sabah hız
Mevsimlerin ömrünü yaşamıştı aşkımız.

Onu kaybettim ve şimdi sonbahar.

Yaşar Nabi Nayır


AVARENİN ÖNERİSİ

Geraldine McCaughrean
Treni Durdurun
Türkiye İşbankası Kültür Yayınları

Carginie Medal, Guardian ve Whitbread ödüllü yazar McCaughrean’ın bu eseri umudun, azmin ve mutluluğun romanı. Yazar Treni Durdurun’da Cissy ve ailesi gibi onbinlerin Amerika’daki hayatını ele alıyor. Amerika’nın zorlu toprakları üzerinde kendilerine yeni bir yaşam inşa etmeye çalışmalarının öyküsünü anlatıyor. Roman 1893’te geçiyor. Hükümet kararıyla Oklahoma’nın kuzeybatısının yerleşime açılmasıyla bölgeye binlerce göçmen akın eder. Cissy ve ailesi de bu göçmenlerin arasındadır. Yolculukları zorlu bir serüvene dönüşür. Buna karşın mutluluğu yakalamayı başarırlar.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

CEM YILDIZ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Haris Alexiou
Best Of
EMI

Besteci ve söz yazarı Cem Yıldız seyahatlerinde genellikle yurtdışını tercih ediyor. Almanya’da Berlin ve Frankfurt, Hollanda’da Amsterdam en sevdiği şehirlerden... Müzik atmosferleri nedeniyle bu şehirlerle kurduğu özel bir yakınlık var. Kendisini rahat hissediyor. Türkiye’deyse İzmir, Selçuk’u tarihi dokusu ve sakinliği nedeniyle çok seviyor. En büyük hayali bir Karadeniz turu yapmak. Karadeniz’in havasını ve yemeklerini büyüleyici buluyor. Sanatçı Hindistan, Amerika, Küba ve İran’dan da çok etkilenmiş. Önümüzdeki günlerde tekrar Hindistan’a gidecek. Ülkenin müzikal yapısı, izlediği konserler onu Hindistan’a çekiyor. Cem Yıldız, Avare okurlarına Haris Alexiou’nun Best Of albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

FETTAH CAN BU KİTABI ÖNERİYOR
İskender Pala
OD
Kapı Yayınları

Şarkıları pek çok sanatçı tarafından yorumlanan besteci söz yazarı Fettah Can, Yunanistan’da şarkı yazmak için ruhunun beslendiğini söylüyor. Yunan dostlarıyla müzik buluşmalarının gönlünde ayrı bir yeri var. Ayvalık’taki evinin huzur dolu atmosferini seviyor. Türkiye’de ayak basmadığı birkaç il kalmış. Gezdikleri içinde en beğendikleri Mardin, İzmir ve Bursa. Her ilin kendine has güzellikleri olduğunu savunuyor. Dünyada merak ettiği pek çok ülke var. En sevdiği şehirler ise Londra, Paris ve New York. Fettah Can, Avare okurlarına İskender Pala’nın OD isimli romanını öneriyor.
False