GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

Doğan Hızlan seçti

GÖNÜL PASI

Mal verdik kâr etmedi
Can verdik kâr etmedi
Fermanlı’ya baş kaldırdık
Döş verdik dağlara
Yatağımız kara yer
Yastığımız taş oldu
Zorlu döğüş dalaş oldu
Kardeşi kardeşe kırdırdı sultan
Çilemiz dolmaz iken çakşırımız kan doldu
Rezil oldu rüsvây oldu kızanımız bacımız
Söndü hânümânımız düştük el kapısına
Gönül pası beter oldu ok yarasından
Bey kızları bezenirken dîbâsından atlasından
Vâciboldu bizlere gene kul olduk

Ercümend Behzad Lav

AVARENİN ÖNERİSİ

Şehir ve Kültür / İstanbul
Derleme (Editör: Ahmet Emre Bilgili)
Profil Yayınları

İstanbul şehir, kültür, tarih gibi kavramlarının birbiriyle içiçe girdiği sayılı şehirlerden biri. Yerli yabancı pek çok sanatçı, yazar ve müzisyene ilham kaynağı olmuş bu şehir hakkında yazılan en iyi edebi örnekler “İstanbul / Şehir ve Kültür” kitabı için derlenmiş. A. Haluk Dursun, Ahmet Emre Bilgili, Artun Ünsal, Beşir Ayvazoğlu, Doğan Hızlan, Hikmet Barutçugil, İlber Ortaylı, İskender Pala, Korkut Tuna, Murat Belge ve Sinan Genim’in İstanbul’u birbirlerinden çok farklı temalara oturttukları yazılarını bu kitapta bulabilirsiniz.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

BERKE HATİPOĞLU BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Bon Iver
Bon Iver
Jagjaguwar / 4AD

Redd grubunun gitaristi Berke Hatipoğlu, çıktığı uzun konser turneleri nedeniyle Türkiye’yi çok dolaştığı için yurtdışı tatillerini çok cazip buluyor. Devamlı gittiği bir yer olmadığı gibi farklı şehirleri ve ülkeleri görmekten de zevk alıyor. Şehirleşmemiş ve kimliğini kaybetmemiş tatil yörelerini beğeniyor. Yurtiçinde öncelikle Bozcaada’yı çok seviyor. Son yıllarda sakinliğini kaybetmeye başlaması bile bu sevgiyi azaltamamış. Doğu Karadeniz’i merak ettiği halde gitmek için fırsat bulamamış. Uygun zamanda Trabzon, Rize ve Of’u kapsayan bir tur yapmayı hayal ediyor. Yurtdışıdında en çok İskandinav ülkeleri ve İrlanda’ya gitmek istiyor. Kuzey ülkelerini cezbedici bulan Hatipoğlu hareketli şehirleri tercih ediyor. Berlin, New York, Barselona, Roma ve Londra sevdiği şehirler arasında. Uzakdoğu’yu da çok merak ediyor. Hatipoğlu Avare okurlarına son günlerde çok popüler olan Bon Iver’in kendi adını taşıyan albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

CENK TURANLI BU KİTABI ÖNERİYOR
Hakan Günday
Az
Doğan Kitap

Malt grubunun bas gitaristi Cenk Turanlı ülke içinde çok seyahat ediyor. Mesleği gereği İstanbul dışında pek çok konser veren Turanlı’nın kişisel seyahat tercihiyse Ege sahilleri. Turanlı tam bir Bodrum aşığı. 1980’lerin sonunda ailecek keşfettikleri Bodrum’dan vazgeçemiyor. Her yıl en az iki hafta gittiği Bodrum’u havası,deniz manzarasıyla Türkiye’nin en güzel tatil beldesi olduğuna inanıyor. Birkaç yıl önce gittiği Gaziantep’te çok az kalan Cenk Turanlı, halkının çok misafirperver olduğunu düşündüğü şehre tekrar gitmek istiyor. Karadeniz’deki yeşilin tonunu başka hiçbir yerde görmediğini söylüyor, gelecek yaz bölgede tura çıkmayı planlıyor. İngiltere ve başkenti Londra’nın her noktasını gezen ve şehri çok beğenen Turanlı, arkeoloji merakı yüzünden de Mısır’a gitmeyi çok istiyor. Cenk Turanlı Avare okurlarına Hakan Günday’ın Az adlı son romanını öneriyor.
False