GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

DOĞAN HIZLAN
AVARENİN ŞİİRİ

AVARENİN ŞİİRİ

Yalnızlık

I

Yalnız kaldınız sanırsınız,
Biliyorum.
Yalnız bırakılmışsınız,
Biliyorum
Ötesi yok.

II

Ötesi var:
Yalnızlık
Müziğin bile seni dinlemesidir.
Yalnızlık
İnsanın kendine mektup yazması
Ve dönüp-dönüp onu okuması
Yalnızlığın da ötesidir.

Özdemir Asaf


AVARENİN ÖNERİSİ

Varolmayanlar
Doğu Yücel
Doğan Kitap

2001’de Düşler, Kabuslar ve Gerçek Masallar hikaye kitabını, 2003’teyse Hayalet Kitap adlı romanı yayınlayan, Küçük Kıyamet ve Okul filmlerinin de senaryosunu yazan Doğu Yücel’in yeni romanı Varolmayanlar bu ay yayınlandı. Bir işadamına ait günlüklerin bir çöplükte bulunmasından sonra şehir hayatını altüst eden olaylar gerçekleşmeye başlar. Bu garip olayların günlükte yazıldıktan sonra yaşanmaya başladığı anlaşılınca şehir hayatı birbirine girer. Bir gazetede yayınlanan günlükler vasıtasıyla okuduğumuz roman, yerli fantastik edebiyatın son örneklerinden.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

AYŞE GENCER BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Elif Çağlar
M-U-S-I-C
Nu-DC Records

Caz şarkıcısı Ayşe Gencer’in seyahat etmeyi en sevdiği ülke Kıbrıs. Casino’larda eğlenmek için oyun oynayan ve etraflarında gezmeyi çok sevdiğini söylüyor. Türkiye’de tercih ettiği tatil mekanı Bodrum. Merak ettiği şehirlerin başında Diyarbakır, Mardin var. Özellikle Midyat ve Hasankeyf en çok görmek istediği yerler. Brezilya’nın başkenti Rio De Janerio’yu müzik ekseninde dolaşmak istiyor. Tek hayali Rio’da 24 saat Antonio Carlos Jobim şarkıları dinlemek. New York’u da caz kulüpleri nedeniyle çok merak ediyor. Ayşe Gencer, Avare okurlarına genç ve yetenekli caz vokali Elif Çağlar’ın M-U-S-I-C albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

ULAŞ ORAL BU KİTABI ÖNERİYOR

Boris Vian
Bütün Ölülerin Derileri Aynıdır
Altı Kırkbeş Yayınları

Yeni albümü RPCM’yi (Röntgenler, Panayırlar ve Cenaze Marşları) geçen ay yayınlayan Ulaş Oral tam bir Karadeniz aşığı. Yeşil ve mavi deyince aklına gelen bileşimin adı Karadeniz. Oral’ın en sevdiği tatil mekanı çok uzun zaman yaşadığı İtalya’nın Roma kenti. Mükemmel bir atmosfere sahip olduğuna inandığı Roma’yı çok romantik buluyor. Türkiye’de Mardin, Van ve Diyarbakır’ı ilk fırsatta görmek istiyor. Yurtdışında Havana, Prag, St. Petersburg ve Viyana’yı tarih, sanat ve müzik ekseninde dolaşmak istiyor. Ulaş Oral, Avare okurlarına Boris Vian’ın Bütün Ölülerin Derileri Aynıdır adlı romanını öneriyor

False