Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 00:00

AVARE’NİN ŞİİRİ
Doğan Hızlan seçti


UYANIK GECE

Gece daha soyunuk
Gece çıldırmış sanki
Mermer bacaklar donuk
Kim var yatakta kim var
Bir kadın binbir kadın
Uyuduğun hangisi
Hangisinde uyandın
Şimdi kaplan bir kedi
Evrenin dağındadır
Yalazdan bir kanama
Senin dudağındadır
Gezen kaplanların var
Sultanlar otağında
Parlar aydınlığa dek
Uykusuzlar dağında

Fazıl Hüsnü DAĞLARCA

AVARE’NİN ÖNERİSİ
Doğan Kuban
İstanbul - Bir Kent Tarihi
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları


Doğu Akdeniz’in siyasi, ekonomik ve kültürel başkenti özelliğini 1600 yıl boyunca korumuş, ilk yerleşiminin 8000 yıl öncesine dayandığı İstanbul’u Doğan Kuban’ın onlarca yıllık birikimiyle kaleme aldığı inceleme-araştırma çalışmasının genişletilmiş baskısı yayınlandı. İncelemenin yeni baskısında 370’i aşkın fotoğraf, gravür, plan, harita, çizim ve belge okuyuculara sunuluyor. Roma imparatorlarının neden imparatorluk için İstanbul’u başkent seçtiğinden günümüzün trafik sorununa kadar geniş bir yelpazede İstanbul bizlere uzun ve renkli bir öyküyle anlatılıyor. Doğan Kuban’ın uzun ve renkli öyküsünü okumak herkesin ilgisini çekecektir. Kitaptaki tüm anlatımlar İngilizce’ye de çevrilmiş.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM
FERİT ODMAN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Jeremy Pelt
Close To My Heart
MaxJazz


Amerika’da kaydettiği son albümü Nommo’yu geçtiğimiz günlerde yayınlayan genç caz davulcusu Ferit Odman, konser verebileceği her yere gitmeyi seviyor. Hem konser hem de kişisel zevkleri için tercih ettiği şehirlerin başında New York geliyor. Çocukluğunu geçirdiği Bodrum’a aynı zamanda ailesini görmek için gidiyor. Konserler sayesinde bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanını gezmiş. Fakat hâlâ çok istediği halde gidemediği bazı yerler var: Kapadokya ve Nemrut Dağı. Yurtdışında görmek istediği yerler arasında ABD’nin Colorado Eyaleti’ndeki Vail ve Aspen var. Odman en son Salt Lake City’yi görmüş. Son dönemlerde çok önemli bir caz şehrine dönüşen Tokyo’ya da gitmek istiyor. Genç davulcu Avare okuyucularına Jeremy Pelt’in “Close To My Heart” adlı caz albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM
AHU TÜRKPENÇE BU KİTABI ÖNERİYOR

Ferhat Uludere
Sonbaharda Sarhoş Bir Kasaba
Sel Yayıncılık


Tiyatrocu ve oyuncu Ahu Türkpençe’nin bir kedi ve bir de köpeği var. Dolayısıyla seyahatlerinde hayvan dostu mekanları tercih ediyor. Kedisini evde annesine bırakabilse de mutlaka köpeğiyle yola çıkıyor. Ayvalık, Cunda’daki Ortunç en sık gittiği mekanlar arasında. Bodrum’da, Gündoğan’a rüzgar sürfü yapmak için gidiyor. Bu sezonda tiyatroda Emre Kınay’la oynadığı “Sondan Sonra” oyunu için Ankara ve Eskişehir’e gidip öğrencilerle buluşmak istediğini söylüyor. En büyük hayali rejim değişmeden önce Küba’yı görmek, sanat pazarında bir gününü geçirmek. Bir başka hayali Londra’da prömiyeri yapılan yeni oyunları izlemek. Türkpençe, Avare okurlarına Ferhat Uludere’nin Sonbaharda Sarhoş Bir Kasaba adlı romanını öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!