Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2010 00:00

AVARE’NİN ŞİİRİ
Doğan Hızlan seçti

Kanıt, sonra dil

Dünya kanıtıdır evrenin
bizim için
bizim gibi
onun da hatırlamıyor oluşu
başlangıcını
gizeminin
madem burada
madem doğduk
dilini bulmak gerekir
yaşama sözleşmesinin

Murathan Mungan

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Seyyah’ı Âlem Evliyâ Çelebi’nin Dünyaya Bakışı
Prof. Dr. Robert Dankoff
YKY


Yaz bitminde çıkacağınız kısa da olsa bir seyahat Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sini hatırlamanız için iyi bir fırsat olabilir. Onlarca yıla yayılan ve çok geniş bir anlatıya sahip olan Seyahatname bir bireyin bir “an” içindeki bakış açısının ifadesi olarak ele alınabilir. Çalışma, Evliyâ ’nın dünya görüşünün farklı yönlerini keşfetmek için bu muazzam eserin derinlemesine incelenmesi olarak düşünülebilir. Yazar Robert Dankoff çalışmasını şöyle açıklıyor: “Kitabımda Evliyâ’yı mümkün olduğu kadar kendi ağzından konuşturmaya çalıştım ve onun düşünce dünyası ile açıklayıcı ve öyküleyici tarzını gösteren kimi kısa, kimi uzun birçok alıntıya yer verdim.”

SEYAHATTE NE OKUYALIM

VEDAT ÖZDEMİROĞLU BU KİTABI ÖNERİYOR
Umut Sarıkaya
İşimdeyim Gücümdeyim
Mürekkep Basım Yayın


Uykusuz Dergisi’nin yazarlarından, mizahçı Vedat Özdemiroğlu seyahat etmek için en çok Girit’i tercih ediyor. Hem aile köklerini keşfediyor hem de çok sevdiği ada atmosferini yaşıyor. Bodrum Gümüşlük, eski, yeni sevdiği arkadaşlarını görebildiği için vazgeçemediği tatil mekanlarından. Türkiye içinde görmek istediği şehirlerin başında Mardin geliyor. Karabük’ün Safranbolu, Rize’nin Çamlıhemşin ilçeleri de sırada. Amsterdam’ı da çok beğendiğini söyleyen Özdemiroğlu, yurdışında ise St. Petersburg’a gitmeyi çok istiyor. Özdemiroğlu seyahatlerde bol bol gülmeleri için Avare okuyucularına Umut Sarıkaya’nın “İşimdeyim Gücümdeyim” adlı kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM
ZUHAL FOCAN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Putomayo Presents Woman Of Jazz
Putomayo


İstanbul’un ünlü caz kulübü Nardis’in işletmecisi ve Jazz Dergisi’nin Yayın Yönetmeni Zuhal Focan, işinin yoğunluğu nedeniyle çok sık seyahate çıkamıyor. Fırsat buldukça, eşi, ünlü caz gitaristi Önder Focan’la konser konser dolaşıyor. Çeşme, Alaçatı ve özellikle İzmir’de zaman geçirmekten çok hoşlanıyor. Yurtdışında özellikle Finlandiya’nın Pori kentinde düzenlenen Pori Caz Festivali’ne gitmeyi seviyor. Çin ve özellikle Japonya gibi Uzakdoğu ülkelerine çok gitmek isteyen Focan, Mardin ve Diyarbakır gibi şehirlerimizi de hiç görmediği için çok merak ediyor. Zuhal Focan, Avare okurlarına ünlü caz albüm firması Putomayo’dan yayımlanan kadın caz sanatçılarının balad parçalarına yer verilen “Woman Of Jazz” albümünü öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!